FRITZ!Repeater 6000 er fysisk større end de fleste andre repeatere på markedet, og det giver plads til større interne antenner, som sikrer dig en bedre netværks-rækkevidde.

FRITZ!Repeater 6000

FRITZ!Repeater 6000 er en lynhurtig repeater, der virker med den nyeste trådløse standard og har forbilledlig dækning på netværkssignalet.

af Henning Rasmussen #Netværksudstyr #AVM
9.2

De tyske netværksspecialister hos AVM har overgået sig selv med en ny repeater, der både er svimlende hurtig, virker med det nye Wi-Fi 6 og har fantastisk rækkeevne.

Den nye repeater bærer modelnavnet 6000, der afslører den samlede netværkshastighed på 6.000 Mbit i sekundet. Hastigheden er fordelt over to 5 GHz netværk på hver 2.400 Mbit og det klassiske 2,4 GHz-netværk, der har en teoretisk overførselshastighed på 1.200 Mbit i sekundet. Repeateren virker med den nye Wi-Fi 6-standard og har endda en netværksport på 2.500 Mbit, der begynder at vinde frem på routere også.

Vi sluttede repeateren til routeren via et netværkskabel i den hurtige LAN-port, og det muliggør, at du kan placere repeateren meget langt væk fra routeren. Er det ikke muligt, kan FRITZ!Repeater 6000 også fungere som trådløs bridge, hvor signalet fra routeren hentes trådløst og sendes videre til dine enheder via Wi-Fi. Det sætter dog en begrænsning på afstanden mellem de to enheder. Opsætningen er virkelig simpel takket være en WPS-knap, som du aktiverer på først repeater og derefter på din router. Så hentes automatisk alle oplysninger om navne og koder på dine trådløse netværk, så signalet uden videre opsætning sendes videre. Ønsker du at bruge repeateren som kablet LAN-bridge, skal du åbne repeaterens styresider i din browser og justere indstillingerne. Det er brugervenligt og nemt at finde ud af.

Hastigheden er helt i top. Vores målinger af det trådløse Wi-Fi 6-netværk lå lige på kanten af kapaciteten på routerens LAN-port. Du får dog kun glæde af de allerhøjeste hastigheder, hvis din router og dit resterende udstyr på hjemmenetværket også er udstyret med en LAN-port på 2.500 Mbit – ellers er grænsen de 1.000 Mbit, som de fleste routere, pc’er, NAS’er og andet grej er udstyret med.

Vi testede AVM’s repeater i et 1½-plans hus fra 1970’erne og placerede enheden under trappen nedenunder. Det gav fuld Wi-Fi 6-dækning på hele overetagen, hvilket er ganske imponerende. Du kan godt få glæde af Wi-Fi 6 via repeateren, selvom din router ikke har Wi-Fi 6, men det kræver at du åbner styresiderne i browseren og justerer indstillingerne manuelt – ellers kopieres som standard de samme netværkstyper, som din router er indstillet til.

Hvis du i forvejen ejer en Fritz!Box-router fra AVM, kan repeateren her fungere som en enhed i dit mesh-netværk, og give det forbedret ydeevne. Det virker glimrende, og når du bruger WPS-knapperne, indstilles repeateren automatisk til at være med i dit mesh-netværk.


+ Imponerende trådløse hastigheder

+ Lynhurtig 2.500 Mbit netværksport

+ God rækkevidde

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

FRITZ!Repeater 6000 er en lynhurtig repeater, der virker med den nyeste trådløse standard og har forbilledlig dækning på netværkssignalet.

Specifikationer

Mærke
AVM
Netværksstandarder
Wi-Fi 6
Tilslutninger
1 x 1.000 Mbit + 1 x 2.500 Mbit
Hastighed (angivet)
2.400 + 2.400 Mbit + 1.200 Mbit
Mål
8,7 x 18,5 x 13,5 cm