FritzRepeater 600 er kompakt og diskret.

AVM FRITZ!Repeater 600

Kompakt netværksudvider, der giver ekstra rækkevidde til trådløse netværk.

af Henrik Ræder Clausen #Netværksudstyr #AVM
7.4

Med en størrelse på godt 6 x 6 centimeter er Fritz!Repeater 600 en af de mindste netværksforlængere, vi har set. Den er nem at sætte op, og rækkevidden er fin. Til gengæld savner vi en kabeltilslutning, og hastigheden skuffer. Den er brugbar til at lukke et hul eller to i det trådløse net, hvis prisen virkelig er kritisk.

For at fungere effektivt, skal enheden sidde et sted, hvor den trådløse dækning er god, fx på et hjørne til et svag sted i netværket. Tilslutningen er ganske enkel: Når enheden har været tilsluttet strøm i 20-30 sekunder, trykker man på WPS-knappen, og på routerens WPS-knap. Så kopieres netværkets navn og adgangskode, og straks får det eksisterende netværk længere rækkevidde.

Efter opsætning kunne vi konstatere, at vores trådløse netværk nåede 10-15 meter længere end før, hvilket er udmærket. Men hastigheden… Uanset hvor god en placering, vi prøvede fra, kunne vi ikke nå op på blot 50 mbit/s. Det er brugbart til webbrowsere, e-mail og andre mindre intensive opgaver, men til filoverførsel og streaming er der brug for mere fart.

En af årsagerne til den lave hastighed gemmer sig i specifikationerne. Enheden bruger kun WiFi 4, og kun det langsomme 2,4 GHz bånd på det trådløse netværk. Men selv med det taget i betragtning er hastigheden skuffende. Dertil kommer, at vi savner muligheden for at tilkoble kablet udstyr.

At netværksforlængeren kun bruger 2,4 GHz båndet gør den også udsat for forstyrrelse fra andre trådløse net. De konkurrerende net vil give endnu lavere hastighed, eller endda udfald i forbindelsen. Derfor er denne forlænger ikke egnet i byområder med mange trådløse net.


+ Kompakt og billig
+ Nem opsætning
– Beskeden hastighed
– Kun 2,4 GHz / WiFi 4
– Ingen kabeltilslutning

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Fritz!Repeater 600 er en billig måde at lukke huller i det trådløse netværk. Men hastigheden er skuffende.

Specifikationer

Mærke
AVM
Netværksstandarder
WiFi 4
Tilslutninger
WPS
Hastighed (angivet)
600 Mbit/s
Mål
6,3 x 6,3 x 3,0 cm
Elforbrug
2 watt
Vægt
68 gram
Skrivehastighed (målt)
46,2 Mbit/s