AVM FRITZ!Repeater 3000 AX har god plads til antenner, og på fronten finder man den vigtige WPS-knap, som gør opsætningen supernem.

AVM FRITZ!Repeater 3000 AX

AVM FRITZ!Repeater 3000 AX giver en udmærket udvidelse af et eksisterende trådløst netværk, og med de tre indbyggede netværk er der god plads til alle hjemmets enheder.

af Henning Rasmussen #Netværksudstyr #AVM
9.0

Med AVM’s nye repeater til Wi-Fi 6 får du god kvalitet og masser af funktionalitet til en fornuftig pris.

Der findes rigelige mængder repeatere på markedet, som ikke er meget større end den stikkontakt, de skal tilsluttes, men ofte er rækkevidden og hastigheden på netværket også derefter. AVM’s FRITZ!Repeater 3000 AX er et relativt stort produkt, men det voluminøse ydre giver samtidig god plads til antenner inden i, så rækkevidden forbedres betragteligt i forhold til de små og billige repeatere.

Vi installerede AVM’s repeater i vores testhus’ udestue i håbet om at nå et netværkskamera i carporten i den anden ende af grunden 25-30 meter væk. Det var nemt at få repeateren på hjemmets eksisterende netværk ved blot at trykke en enkelt gang på den store, røde WPS-knap på repeateren og derefter gentage processen på routeren. Vi måtte dog gentage trykkeriet tre gange, før Wi-Fi-lampen endelig lyste op, og FRITZ!Repeater 3000 AX havde overtaget routerens netværk, men om det var repeateren eller routeren, der var lidt tungnem, er ikke til at sige.

AVM’s repeater har to indbyggede 1 Gbit-netværksstik, så du kan koble kablet udstyr på netværket, selv om det står på en anden placering, end hvor du har din router. Det er også muligt at trække et langt netværkskabel fra router til repeater, og så lade AVM’s repeater få adgang til hovednetværket via kabel i stedet for trådløst. Det er en praktisk løsning, hvis du fx gerne vil have ordentligt netværk på førstesalen eller i et anneks. Med AVM’s Android-app ”WLAN” er det nemt at finde den bedste placering til repeateren ved at måle dækningen på forskellige placeringer.

Repeateren har tre indbyggede netværk – to på 5 GHz og ét på 2,4 GHz – og hastigheden varierer naturligvis en del afhængigt af, hvor langt du bevæger dig væk fra den. Helt tæt på nåede vi over 900 Mbit i sekundet via 5 GHz-netværket, mens 2,4 GHz toppede på omkring 350 Mbit. Begge hastigheder er bestemt godkendt, og det er rigeligt til at forsyne selv mange enheder i hjemmet med stabilt trådløst netværk. Hvis din router også er af samme mærke, kan FRITZ!Repeater 3000 AX endda indgå som en del af hjemmets mesh-netværk, så du får et endnu mere stabilt trådløst netværk.


+ Nem installation via WPS

+ 2 netværksporte til kablet udstyr

+ Kan kobles til AVM’s mesh-netværk

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

AVM FRITZ!Repeater 3000 AX giver en udmærket udvidelse af et eksisterende trådløst netværk, og med de tre indbyggede netværk er der god plads til alle hjemmets enheder.

Specifikationer

Mærke
AVM
Netværksstandarder
Wi-Fi 6
Tilslutninger
2 x 1.000 Mbit
Hastighed (angivet)
2.400 (5 GHz 4x4) + 1.200 Mbit (5 GHz 2x2) + 600 Mbit (2,4 GHz 2x2)
Mål
9 x 19 x 14,5 cm