Fritz!TRepeter 2400 er også fysisk større end de mindre modeller.

AVM FRITZ!Repeater 2400

Netværksudvider efter WiFi 5 standarden, med 2,4 GHz og 5 GHz bånd.

af Henrik Ræder Clausen #Netværksudstyr #AVM
6.8

Denne repeater – eller netværksforlænger – fra firmaet AVM giver ikke nær så god hastighed som den mindre og billigere 1200-model fra samme firma. Til gengæld er rækkevidden i orden, og den kan håndtere flere samtidige forbindelser.

Med to sendere på det hurtige 5 GHz frekvensbånd og WiFi 5 havde vi set frem til hastigheder pænt over 500 Mbit/s. Så vores skuffelse var stor, da den selv under de bedste forhold med kablet forbindelse ikke engang nåede op på 200 Mbit/s. Det kan skyldes problemer med det indbyggede program. I alle tilfælde kan vi konstatere, at den væsentligt billigere 1200-model gav langt bedre hastighed i vores test.

Til gengæld er rækkevidden i orden. Styrkeindikatoren på forsiden gør det nemt at placere enheden godt. Når indikatoren viser fire eller fem streger, rækker det trådløse netværk uden videre omkring hjørner og forbi mure, der ellers skabte huller i forbindelsen. Vi kunne konstatere stabil forbindelse og hastigheder på 40-60 Mbit/s, hvor det ellers var umuligt at få netværket til at fungere.

Opsætningen er så nem, som det kan tænkes: Den store, røde knap på forpladen aktiverer WPS. Det skal man også gøre på routeren, og så er forbindelsen klar et minut efter. FRITZ-enheden indstiller sig automatisk med samme netværksnavn og adgangskode som det netværk, den tilsluttes, og fremstår derefter ikke som en separat enhed. Netværket er uændret, det rækker blot længere.

Rent fysisk er 2400-modellen  større end 1200-udgaven. Det skyldes en sender, der sætter denne udgave i stand til at håndtere flere samtidige forbindelser end den mindre udgave. Selv hvis problemet med hastigheden løses, vil 2400-modellen ikke være væsentligt hurtigere end den billigere variant. Den centrale forskel er evnen til at håndtere flere forbindelser. Den slags koster penge, og det har i sidste ende indflydelse på prisen.


+ Nem at sætte op
+ God rækkevidde
+ Mange forbindelser
– Skuffende hastighed

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En skuffende hastighed gør denne enhed til et dårligere køb end den billigere 1200-udgave.

Specifikationer

Mærke
AVM
Netværksstandarder
WiFi 5
Tilslutninger
1 Gigabit Ethernet port
Hastighed (angivet)
2333 mbit/s
Mål
7,7 x 6,7 x 15,5 cm
Elforbrug
6 watt
Vægt
160 gram
Læsehastighed (målt)
186 mbit/s