Test af Zyxel NAS326

Zyxel NAS326

Zyxel NAS326 er umiddelbart nemt at sætte op og brugervenlig at benytte.

af #Netværksharddisk (NAS) #ZyXEL
8.5

Indrømmet. Selv om jeg er it-nørd, har jeg aldrig ejet en netværksharddisk (NAS). Denne test er med andre ord en nybegynders betragtninger om brugen af en NAS til at tage backup af vigtige filer.

Det er i princippet nemt at sætte Zyxel NAS326 op, og det gik da også fint uden hjælpemidler et godt stykke ad vejen. Først monteres din harddisk – eller harddiske – i de to skuffer. Det kan langt de fleste finde ud af. Den restende opsætning er i udgangspunktet også ret intuitiv: Du tilslutter internet- og strømkabel, åbner browseren på din pc, hvor du går til adressen findme.zyxel.com og trykker på parringsknappen foran på din Zyxel NAS326. Jeg løb dog ind i et problem: Jeg satte NAS326 på en Apple AirPort Express-router, hvor IP-indstillingerne gjorde vrøvl. Jeg fandt ikke hjælp via Zyxels officielle kanaler, men måtte konsultere Google for at finde løsningen. Jeg forestiller mig, at netop udfordringer med egen router er et af de største hovedbrud – så hvorfor ikke gøre mere for at hjælpe brugerne?

Smarte apps

Når Zyxel NAS326 kører, er den nem at betjene. Og i øvrigt enormt lydløs. Jeg uploadede uden problemer billeder, videoer og dokumenter til NAS326 og havde efterfølgende adgang til dem via min browser. Selv om brugerfladen ikke er den mest brugervenlige, når man kommer ind i undermenuerne, er det ret nemt at finde rundt. Jeg fik dog fejlmeddelelsen ”Installér Windows Media Player til Firefox”, når jeg ville se et uploadet videoklip, selv om jeg brugte Chrome-browseren – og jeg ønsker i øvrigt ikke at benytte Media Player til at afspille filmene.

Til gengæld er de to apps, Zyxel zCloud og ZyXEL Drive, til Android og iPhone særdeles smarte. Herfra er der mulighed for at up- og downloade filer til backup og afspille filer.

Zyxel NAS326 efterlader mig med et blandet indtryk. Den er på papiret enormt nem at sætte op – men opstår der et problem, er hjælpen svær at finde. Brugervenligheden er generelt udmærket, men browser-brugerfladen kunne være mere moderne.

Find den laveste pris på Zyxel NAS326 her:
Pricerunner

+ Intuitiv opsætning
+ Veldesignede apps til smartphones
+ Næsten lydløs
– Dårlig support

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Zyxel NAS326 er oplagt til dig, der mangler en velsmurt netværksharddisk, men du bør have kendskab til IT på mere end brugerniveau, hvis du får problemer.

Specifikationer

Mærke
ZyXEL
Processor
Marvell Armada 380 1.3 GHz
Hukommelse
512 DDR3
Kapacitet
HDD medfølger ikke - op til 12 TB
Tilslutninger
2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, 1 x Gigabit Ethernet RJ-45
Antal båse
2 (til 2.5" eller 2.5" SATA II op til 12 TB)
Mål
20,7 x 16,4 x 12,3 cm
Vægt
1,2 kg
Elforbrug (i dvale)
5,5 watt
Andet
DLNA 1.5, UPnP