Du skal bare trække i det lille håndtag øverst i båsen, så springer harddisken ud af NAS'en, så du kan skifte den.

Western Digital My Cloud PR2100

My Cloud PR2100 er meget brugervenlig og perfekt til begyndere, og du får 2 terabytes med i kassen.

af Morten Skeldal Østergaard #Netværksharddisk (NAS) #Western Digital (WD)
8.4

Western Digital er en af verdens største producenter af de harddiske, som bruges i både pc’er og NAS’er. Men firmaet producerer faktisk også selv netværksdrev.

Vi lånte en My Cloud PR2100 fra Western Digital. Den ligner en klassisk NAS med to tomme båse med hver sin låge på forsiden af PR2100, men som noget lidt specielt sælges NAS’en faktisk inklusive harddiske.

Der sidder simpelthen allerede to Western Digital-harddiske monteret, når du pakker My Cloud ud af kassen. De er fra Western Digitals særlige NAS-serie, som går under navnet “Red”. Det er mægtig smart, at du kan komme i gang med at bruge din NAS med det samme, men det kan også være en ulempe, hvis du ikke kan nøjes med de to gange to terabytes, der sidder i, og derfor er nødt til at udskifte mindst en af diskene.

Det er meget nemt at tage en harddisk ud og sætte en ny i, hvis det nu skulle blive nødvendigt. Du skal blot trække i et lille håndtag på forsiden af My Cloud, så åbner båsen sig, og harddisken skubbes ud.

NAS’en er ikke blandt de allerhurtigste af slagsen, men den præsterer hæderligt, og det installerede styresystem er meget nemt at gå til. Det er ganske vist på engelsk, men det giver et fint grafisk overblik over indholdet på harddiskene. Du kan fx se, hvor meget plads der optages af musik, film og billeder.

Faktisk er NAS’en så nem at komme i gang med at bruge, at den eneste form for brugermanual, der ligger i kassen, er et lille stykke papir med den adresse, du skal taste ind i din browser for at åbne My Clouds indstillinger. Så er du godt i gang.


+ Brugervenlig system

+ Forinstallerede diske

– Hastigheden er ikke helt i top

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

My Cloud PR2100 er meget brugervenlig og perfekt til begyndere, og du får 2 terabytes med i kassen.

Specifikationer

Mærke
Western Digital (WD)
Processor
Intel Pentium N3710 quad-core, 1,6 GHz
Hukommelse
2 gigabytes
Kapacitet
2 x 2 terabytes
Tilslutninger
2 x USB 3.0, 2 x Ethernet
Antal båse
2
Mål
216 x 148 x 109 mm
Vægt
3,6 kg (inkl. harddiske)
Elforbrug (i dvale)
9 W
Andet
Backup-knap
Skrivehastighed
111,5 MB/sekund
Læsehastighed
110,7 MB/sekund