Synology DS418

Synology DS418

Synology står bag nogle af markedets bedste netværksharddiske, og DS418 er ingen undtagelse.

af #Netværksharddisk (NAS) #Synology
9.4

Synology står bag nogle af markedets bedste netværksharddiske, og modellen DS418 er bestemt ingen undtagelse. Denne model har plads til fire harddiske med en samlet kapacitet på 40 TB – diskene følger dog ikke med, så dem må du selv købe og sætte i. Du skubber blot en af de fire kasser ud, sætter disken fast med to plastikholdere og skubber kassen tilbage på plads.

Derefter er det blot at koble DS418 til din router med et netværkskabel og gennemgå en hurtig dansksproget opsætningsguide på din computer. Det hele er overstået på under et kvarter, og så er lageret klar til brug.

Brugerfladen er en af Synologys helt store styrker – den minder til forveksling om Windows, og alle menuer er på dansk. Samtidig er der mulighed for at installere et bredt udvalg af programmer til blandt andet medie-streaming og automatisk backup. Med programmerne kan du tilgå filerne på NAS’en fra både pc, telefoner, tablets og sågar et smart tv.

Hurtige filoverførsler uden udfald
Hukommelsen og den stærke processor med fire kerner leverer masser af kraft til at drive hele systemet, og du kan både tage backup fra din pc, lagre signalet fra netværkskameraer og streame en video på dit tv, uden du oplever udfald eller pauser.

Filoverførslerne går over en bred kam ganske hurtigt, og så selvom jeg i praksis har svært ved at opnå en læse- og skrivehastighed på henholdsvis 226 og 170 megabytes i sekundet, som Synology angiver. På en almindelig trådløs forbindelse må jeg tage til takke med det halve, men det er også fint til at klare de fleste typer af filoverførsler, selvom der findes hurtigere alternativer på markedet.

Samtlige processor bliver eksekveret med en sagte brummen fra den sorte kasse, hvis generelle støjniveau er så lavt, at du bemærker den, medmindre du har den stående fremme. Designet er generelt mere funktionelt end pænt, og den sorte kasse vil næppe pynte i mange rum, men det er også en af de eneste ting, som jeg kan udsætte på DS418.

+ Hurtig
+ Lydsvag
+ Enkel opsætning
+ Brugervenligt system

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Hurtig og lydsvag netværksharddisk, hvor designet er mere funktionelt end pænt.

Specifikationer

Mærke
Synology
Processor
RTD1296 1,4 GHz
Hukommelse
2 GB
Kapacitet
40 TB (harddiske er ikke inkluderet)
Tilslutninger
2 x ethernet porte, 1 x USB 3.0
Antal båse
4
Mål
19,9 x 22,3 x 16,6 cm
Vægt
2,28 kg
Elforbrug (i dvale)
8,8
Skrivehastighed
226
Læsehastighed
170