Synology DS416PLAY

Lynhurtig NAS med trumfer i ærmet

af #Netværksharddisk (NAS) #Synology
10.0

Vi har tidligere lovprist firmaet Synology for deres yderst brugervenlige, men stadig meget avancerede NAS-servere – og den nye DS416Play skuffer heller ikke! 4-tallet i navnet indikerer, at denne model har plads til fire harddiske – er det lidt rigeligt, fås også lillebroderen DS216Play med plads til to harddiske. Som sædvanligt med Synologys servere skal du købe harddiskene ved siden af og tilslutte i de indbyggede skuffer. På DS416Play kan du klare det uden værktøj, takket være en klikløsning på forsiden. Herefter tilslutter man NAS’en til netværket med kabel og logger ind på systemet via pc’ens browser. Resten kan alle finde ud af: En nem guide forklarer dig på dansk, hvad du skal gøre, og hele systemet minder i sin opsætning om Windows med overskuelige vinduer og nemme forklaringer. Vi tilsluttede to WD Red-harddiske, som er særligt beregnet til NAS-servere. Med dem i NAS’en er støjniveauet så lavt, at du uden problemer kan have serveren stående midt i stuen uden at blive forstyrret. De sikrer samtidig større stabilitet på din server end med normale pc-harddiske. Du kan tilslutte fire harddiske på hver 8 TB og have adgang til forrygende 32 TB (32.000 gigabytes)

DS416Play koster knap 4.000 kroner og er dermed oppe i den dyre ende – selv for servere med plads til fire diske – men det er der en god forklaring på: Synology har nemlig udstyret denne NAS med noget ekstraudstyr, som virkelig er pengene værd. Den rummer en chip til hardware-konvertering af video og hardware-kryptering, så du kan beskytte alle dine filer uden at gå på kompromis med hastigheden. Med hardware-konverteringen kan serveren konvertere en enkelt 4K-video ad gangen eller hele fire videoer i Full HD, som samtidig sendes til fire enheder. Ved at kode videoerne om er du sikker på, at din filmsamling kan afspilles på alt dit udstyr – lige fra Smart-tv til mobiltelefoner – uden at få netværket til at bukke under. Vi testede denne funktion med programmet DVBLink, der giver mulighed for at se og optage tv på Synologys NAS’er. Hvor det normalt kræver en internetupload på 3-10 Mbit at se levende tv, når du ikke er på hjemmenetværket, kunne det nu klares med en hastighed på kun 512-1024 Kbit. Det skyldes, at tv-signalet bliver kodet om af den smarte chip, før det sendes videre på internettet. Har du ikke brug for disse funktioner, kan du spare godt 500 kroner ved at købe den almindelige DS416 i stedet.

Ved normalt brug af DS416Play kan man virkelig mærke effektiviteten af den indbyggede Intel-processor. Alting foregår i forrygende fart – uanset, om du starter download af filer i programmet Download Station, flytter rundt på filer og mapper i stifinderen eller starter afspilning af film og musik. CPU’en kan arbejde med op til 2,48 GHz, og sammen med hukommelsen på 1 GB får du her en server, der kan levere til selv de mest krævende opgaver!

 Find den billigste pris her

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Superhurtig NAS med plads til 4 harddiske og med indbygget hardware-videokonvertering. Her får du ydelse og funktioner i topklasse!

Specifikationer

Mærke
Synology
Processor
Intel Celeron N3060 1,6-2,48 GHz
Hukommelse
1 GB DDR3
Kapacitet
Op til 32 TB
Tilslutninger
2 x Gbit LAN, 3 X USB 3.0
Antal båse
4
Mål
16,5 x 20,3 x 23,3 cm
Vægt
2,04
Elforbrug (i dvale)
12,5 watt
Skrivehastighed
187 MB/s
Læsehastighed
225 MB/s