Tre små lamper viser enhedens tilstand.

Synology DiskStation DS720+

Netværksdrev med plads til to harddiske, og mulighed for tilslutning af flere.

af Henrik Ræder Clausen #Netværksharddisk (NAS) #Synology
9.2

Dette kompakte netværksdrev er solidt bygget og har en fremragende programpakke. Hastigheden er fin i små arbejdsgrupper. Og vokser behovet for kapacitet eller hastighed, giver DS720+ gode muligheder for opgraderinger. Hvis du har brug for et centralt lager til alle hjemmets filer, så bliver det ikke meget bedre end DS720+.

Allerede ved monteringen kan det mærkes, at Synology DS720+ er bygget til at være en diskret og stabil server til arkivering og fildeling. Den mekaniske kvalitet er i top, og det er behageligt nemt at montere eller skifte harddiskene. Selv hvis en harddisk bryder sammen, kan den udskiftes på et minut uden at slukke for netværksdrevet.

Denne model er den største DiskStation med plads til to drev. Vi testede enheden med to 8 TB NAS-harddiske fra WD. Selv med de langsomme 5400 RPM harddiske målte vi hastigheder helt oppe ved netværkets grænse Med 116,9 MB/s i skrivning og 118,3 MB/s læsning kan almindeligt gigabit netværk ikke presses højere. Det kan så undre, at Synology ikke er gået op til 2,5 GHz på netværksportene. Til gengæld er der to porte, så den maksimale hastighed kan nås på to samtidige forbindelser.

Umiddelbart virker både den fysiske og programmæssige opsætning ganske ligetil, på fint dansk. Det varer ikke længe, før man får besked om, at alt er klar – men det er ikke helt sandt: Der skal også opsættes lagerpuljer og delte mapper. Det bliver også forklaret undervejs, men kunne med fordel gøres klart lidt tidligere. Netværksdrev er komplekse, og der skal gøres en indsats for at sætte dem ordentligt op.

Som de andre netværksdrev fra Synology leveres DS720+ med et stort udvalg af programmer, der kan installeres efter behov. Mange af dem er decideret professionelle, men særligt Moments (fotosamling), Audiostation og Videostation er nyttige for alle, der har brug for at styre store foto- og billedsamlinger.

Tager man flere af programpakkerne i brug, bør man også montere ekstra ram, da serveren ellers kan blive langsom. Tilsvarende er der en fin mulighed for at montere SSD-drev som cache. Det er et midlertidigt lager, som gør søgning i filer meget hurtigere. Tilføjelse af SSD-drev kræver lidt opsætning, men guiden til det er god. Endelig kan man på denne model tilslutte et kabinet med plads til yderligere fem harddiske, og dermed nå over 100 TB samlet lagerplads. Så burde de flestes behov vist være dækket.

Drevets forside har tre lamper, der viser om drevet og harddiskene har det godt. Hvis en af harddiskene skulle svigte, bipper drevet højlydt, indtil man løser problemet. De to USB-porte kan bruges til ekstra lagerplads i form af en ekstern harddisk, der deles som et netværksdrev adskilt fra harddiskene.


+ Mange gode forinstallerede programmer

+ Solidt bygget

+ Gode udvidelsesmuligheder

+ Lavt støjniveau

– Begrænset af netværkshastighed

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et velbygget netværksdrev, der passer godt til en ambitiøs hjemmebruger eller en mindre virksomhed.

Specifikationer

Mærke
Synology
Processor
Intel Celeron J4125 Quad Core
Hukommelse
2 Gigabyte (kan udvides)
Kapacitet
32 TB / 112 TB
Tilslutninger
2 x Gigabit Ethernet, 2 x USB-3, 1 x eSATA
Antal båse
2
Mål
10,6 x 22,3 x 16,6 cm
Vægt
1,5 kg
Elforbrug (i dvale)
5 watt
Andet
Mulighed for at tilføje SSD-cache
Skrivehastighed
116,9 MB/s
Læsehastighed
118,3 MB/s