Fronten af DS220j har en stribe lysdioder, der viser status for drevet.

Synology DiskStation DS220j

DS220j et et netværksdrev (NAS) med til to harddiske, der kan køres med spejling (RAID).

af Henrik Ræder Clausen #Netværksharddisk (NAS) #Synology
8.4

Synologys nyeste netværksharddisk, DS220j, er en nem måde at få plads til sikkerhedskopier, fotoarkiv med mere, samtidig med at den fungerer som medieserver. Den er nemt at bruge, rimeligt stille, og den medfølgende programpakke har masser af muligheder. Dog er der ikke hukommelse nok til at udnytte det fuldt ud.

Noget af det vigtigste ved et netværksdrev er, at det er til at finde ud af at sætte op og bruge. Og her står Synology som et godt eksempel: Der er en kort, dansksproget guide til opsætningen, der sørger for at formatere harddiskene rigtigt. Når den er gennemført, bliver man sendt til en hovedside med ikoner som i Windows, en programbutik og gode vejledninger.

Vores målinger viste en læsehastighed på 74,9 MB/s og en skrivehastighed helt oppe på 115,6 MB/s. Det er flotte resultater for et netværksdrev i den billige ende.

Bagsiden har tilslutning til netværk og to USB-porte, der kan bruges til ekstra lagerudvidelser. Kabinettet leveres uden harddiske, så de skal købes separat. Diskene skal skrues fast indvendigt, og vi glæder os over at støjen dæmpes med gummiophæng. Det er ikke så elegant som på dyrere netværksdrev, men det er til at finde ud af.

Indvendigt har DS220j en kraftig 64-bit CPU med fire kerner. Lagerkapaciteten afhænger af, hvilke harddiske man monterer i drevet, og kan være op til 32 terabytes.

Udnytter man muligheden for spejling (det sikrer mod harddisk fejl), er den maksimale kapacitet 16 terabyte. Den indbyggede ram på 512 kan ikke udvides. Det kan hurtigt mærkes, hvis drevet deles mellem flere brugere eller man installerer mange af de medfølgende programmer.

Den indbyggede programpakke har et bredt udvalg af kvalitetsprogrammer til både hjemmebrug og professionelle formål. Her er medieservere til billede og lyd, programmer til webserver og databaser, og ikke mindst det fine billedprogram Moments, der automatisk sorterer fotos efter tid, sted og andre kriterier. Har du en stor fotosamling, er DS220j en fin måde at opbevare dem.


+ Høj lagerkapacitet
+ Stærk CPU
+ God programpakke
Begrænset hukommelse
– Kan ikke opgraderes

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et fint netværksdrev til begyndere, hjemmebrug og billedarkiv, så længe der ikke er mange samtidige brugere.

Specifikationer

Mærke
Synology
Processor
Realtek RTD1296 64 bit 1,4 GHz
Hukommelse
512 megabytes
Kapacitet
Op til 32 TB
Tilslutninger
Gigabit Ethernet, 2 x USB-3
Antal båse
2
Mål
16,5 x 10,0 x 22,6 cm
Vægt
0,88 kg
Elforbrug (i dvale)
5,1 watt
Andet
DSM 6,22 programpakke
Skrivehastighed
115,6 MB/s
Læsehastighed
74,9 MB/S