Knappen ved USB-porten gør det nemt at sikkerhedskopiere en USB-nøgle

Synology DiskStation DS220+

Netværksharddisk (NAS) med plads til to harddiske og USB-tilslutning.

af Henrik Ræder Clausen #Netværksharddisk (NAS) #Synology
9.1

Med ydelse helt i top og en stor programpakke er Synology DiskStation DS220+ et netværksdrev i topklasse. De tilhørende programmer som Moments og Drive gør den bare ekstra nyttig. Samlet set er DS220+ et ideelt valg for den ambitiøse hjemmebruger, der vil mere end blot tage sikkerhedskopier.

Den mekaniske kvalitet er i topklasse, skufferne gør det nemt at montere harddiske, og lydniveauet er fornuftigt lavt. En ekstra netværksport giver bedre hastighed, når flere bruger drevet samtidigt. Og så er strømforbruget i hvile helt nede på 2 watt.

Rent teknisk bør man montere to harddiske i netværksdrevet. Så kan man sætte dem op til at en spejling, så alle data automatisk bliver skrevet til begge harddiske. Skulle den ene harddisk bryde sammen, skifter man den blot med en ny, og lader drevet kopiere alle data tilbage. Vi prøvede det af i praksis med et par WD Red-harddiske, som er særligt beregnede til brug i netværksdrev. Det tog nogle timer, før opsætningen var klar, men det fungerede upåklageligt.

Hastigheden kan vi ikke klage over. Vi målte læse/skrive hastigheder på over 115 MB/s, hvilket er det hurtigste, netværket tillader. En hastighed på over 90 MB/s ved skrivning af mange små filer er mindst lige så imponerende. Det betyder nemlig, at den høje hastighed holder i hverdagen med mange filer af meget forskellige størrelse.

Blandt de mange programmer er det værd at fremhæve Active Backup for Business. I modsætning til andre programmer til sikkerhedskopiering ligger Active Backup bare i baggrunden og passer sit arbejde, uden at det gør computeren langsom. Det gør det nemt at sikkerhedskopiere alle husets computere med en fin oversigt over resultatet. Og som de andre Synology-programmer er det fint oversat til dansk.

Fotografer vil have stor fornøjelse af billedprogrammet Moments. Man skal blot lægge billederne i en mappe, fx med ”Kopiér fra USB-nøgle” funktionen. Så sorteres fotos efter traditionelle kriterier som sted og dato, men også efter hvem, der er på billederne! Det suppleres med et par hurtige ”Hvem er det?” spørgsmål, og tilføjer navne til de billeder, der viser personerne. Det er så smart, at vi godt kan godt leve med at det kan tage nogle timer at analysere mange billeder igennem. Vi glæder os over, hvor nemt det er at dele albums fra samlingen med andre. Men det undrer, at det ikke er muligt at lave automatisk billedvisning fra et album.

Et andet godt program er Drive. Det fungerer kort fortalt som en privat “sky”, hvor forskellige former for fildeling og samarbejde foregår på ens eget netværksdrev, ikke hos en stor udbyder i udlandet. Drive har en fornuftig balance mellem enkelhed og styr på detaljerne, og giver masser af kapacitet til at dele filer med forskellige grupper af venner.

 


+ Høj mekanisk kvalitet
+ Ydelse i top
+ Fremragende programpakke
+ Lavt støjniveau
+ Nem kopiering fra USB-nøgle

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et glimrende netværksdrev til brugere, der vil mere end bare tage sikkerhedskopier.

Specifikationer

Mærke
Synology
Processor
Intel Celeron J4025 2 GHz
Hukommelse
2 GB (kan udvides til 6 GB)
Kapacitet
Op til 32 TB
Tilslutninger
2 x Gigabit Ethernet, 2 x USB-3
Antal båse
2
Mål
10.8 x 23.2 x 16.5 cm
Vægt
1,3 kg
Elforbrug (i dvale)
2 watt
Andet
Knap til USB-kopiering
Skrivehastighed
115,2 MB/s
Læsehastighed
117,4 MB/s