Synology DiskStation 218+

Kompakt netværksserver med kræfter, masser af apps og stor kapacitet.

af #Netværksharddisk (NAS) #Synology
9.2

Med Synologys seneste netværksdisk får du meget mere end sikkerhedskopiering og streaming af film til dit smart-tv. Synology DiskStation 218+ har de samme muligheder som en fuldt professionel server, men er alligevel kompakt nok til at stå i en bogreol.

Den fysiske opsætning kan næppe være enklere: Ved at vippe forpladen til venstre får man fat i de to skuffer til harddiskene (bemærk: Harddiske medfølger ikke, de skal købes separat). Store harddiske kan blot sættes i skufferne, mens mindre harddiske eller SSD’er skrues fast med de medfølgende stjerneskruer. Så skubbes skufferne tilbage, og enheden er køreklar.

Det næste trin er at logge ind på serveren fra en browser, og starte opsætningen. Den dansksprogede guide stiller nogle spørgsmål, formaterer harddiskene og gør serveren tilgængelig på nettet. Processen går fint med helt nye harddiske – men da vi prøvede med diske, der havde været brugt i en anden server, blev vi ramt af nogle forvirrende fejlmeldinger. Efter en nulstilling kom alt dog på plads igen.

Brugerflade, apps og kraftoverskud

Brugerfladen i DiskStation 218+ er pænt udført og fint oversat til dansk. Det gør det nemt at styre både selve serveren og de mange apps – og der er virkelig mange: Med 126 forskellige servermoduler kan DiskStation bruges både som fil- og medieserver, som database, webserver og meget andet. Modulterne er nemme at installere, men du skal selv sætte dig ind i, hvordan de mange muligheder bruges.

Med to to terabyte-harddiske målte vi næsten ens skrive- og læsehastigheder (84,6 MB/s hhv. 86,2 MB/s). Det er meget fine hastigheder.

Sammenlignet med billigere varianter har denne model en kraftigere processor, dobbelt så meget ram og mulighed for at udvide både ram og lagerplads betydeligt. Denne netværksdisk kan derfor vokse med behovet, hvis du får lyst til at bruge den mange forskellige opgaver.

 

+ Nem opsætning

+ Masser af apps

+ Gode udvidelsesmuligheder

– Svært at holde overblikket

Find nærmeste forhandler:

www.synology.com/da-dk/wheretobuy/Denmark

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En veludført netværksdisk med masser af funktioner, gode apps og kapacitet til mange samtidige brugere.

Specifikationer

Mærke
Synology
Processor
Celeron J3355 2.0 GHz
Hukommelse
2 GB
Kapacitet
Op til 28 TB (internt)
Tilslutninger
3 x USB3, 1 x eSATA, Gibabit Ethernet
Antal båse
2
Mål
16,5 x 10,8 x 23,2 cm
Vægt
1,3 kg (uden harddiske)
Elforbrug (i dvale)
5,4 W
Andet
126 apps kan installeres
Skrivehastighed
84,6 MB/s
Læsehastighed
86,2 MB/s