Der er en knap på forsiden, så du kan tage backup direkte fra en ekstern harddisk eller USB-nøgle.

Netgear ReadyNAS 212

ReadyNAS 212 er en hurtig og vellykket NAS til en pris, der ligger lidt under de nærmeste konkurrenter.

af Morten Skeldal Østergaard #Netværksharddisk (NAS) #Netgear
8.3

Netgear er et specialiseret netværksfirma, som blandt andet laver nogle rigtig gode routere. Den ekspertise skinner igennem i Netgears netværksharddisk ReadyNAS 212, som blandt andet udmærker sig ved en rigtig god hastighed, når det handler om at overføre filer. Prisen på Netgears NAS er desuden lavere end de fleste konkurrenter i samme prisklasse.

ReadyNAS 212 er på størrelse med en lille skotøjsæske. Det er nemt at åbne lugen på NAS’ens forside og sætte et par harddiske i. Derefter skal du sådan set bare tænde for maskinen og vente et øjeblik på, at opsætningen går i gang.

Det indbyggede styresystem er på engelsk, men det er overskueligt opbygget med en serie faneblade i toppen, hvor du vælger mellem de overordnede funktioner. Her kan du blandt andet installere nye apps og se status for de installerede harddiske. Det er ikke helt på højde med konkurrenternes styresystemer, hvor man betjener NAS’en i et Windows-lignende system med ikoner og vinduer, men det er stadig nemt at få udført de opgaver, man sætter sig for.

Overførslen af filer går lynhurtigt. Der er et par USB-porte, så du kan tilslutte USB-nøgler eller eksterne harddiske. Du kan også tilslutte en harddisk direkte til eSATA-porten på bagsiden. Det giver næsten lige så hurtige overførsler, som hvis disken var indsat i “maven” på NAS’en. På forsiden sidder en USB-port og en knap, der hurtigt sætter gang i kopiering af fx en USB-nøgles indhold til NAS’en. ReadyNAS 212 er forholdsvis støjsvag, så den behøver ikke nødvendigvis være gemt af vejen, men kan godt stå på skrivebordet.

Udvalget af apps til tablet og telefoner er ikke helt så stort som hos fx konkurrenten Synology, men du kan blandt andet hente en app til filstyring, så du altid har adgang til dine filer. Der mangler en brugervenlig app til afspilning af film, musik og billeder, og generelt bærer ReadyNAS 212 præg af, at der har været meget stort fokus på at fremstille god hardware og knap så meget på, at software også er vigtigt for brugerne. Faktisk er det en privat programmør, der har skrevet den bedste app til ReadyNAS 212. App’en overvåger alle dele af din NAS og giver også mulighed for at tænde og slukke for forskellige tjenester og genstarte NAS’en, når du ikke er hjemme. Det kan ofte løse eventuelle forbindelsesproblemer.


+ Hurtige overførsler

+ Solidt bygget

– Styresystemet er ikke på dansk

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

ReadyNAS 212 er en hurtig og vellykket NAS til en pris, der ligger lidt under de nærmeste konkurrenter.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Processor
Quad core 1.4GHz High Performance ARM Cortex A15
Hukommelse
2 GB RAM
Tilslutninger
2 Gigabit Ethernet LAN ports
Antal båse
2
Mål
220 x 101 x 142 mm
Vægt
2.03 kg
Elforbrug (i dvale)
10 watt