Det ekstra hjul på siden bruges til rulle fx hjemmesider vandret, hvis de er bredere end din skærm.

Trust Ozaa Wireless Mouse

Trust Ozaa er en vellykket trådløs mus med nogle gode og stort set lydløse knapper.

af Morten Skeldal Østergaard #Mus #Trust
8.8

Trust Ozaa er en usædvanlig god trådløs mus til en pris, der er til at betale.

Musen har de egenskaber, du har brug for og ikke meget mere. Der er fx ingen smart belysning af musen indefra, som du kan indstille, så den matcher farverne i dit tastatur. Men for os, der bare vil have en mus, som gør arbejdet med almindelige Windows-programmer så nemt og bekvemt som muligt, er Ozaa en fin løsning.

Opsætningen består i at sætte en lille USB-adapter i pc’en. Det tager to sekunder, så er musen klar.

Trust Ozaa ligger godt i en gennemsnitlig mandehånd. Hvis din hånd er lidt mindre, kan det være svært at nå hjulet på siden, som bruges til at rulle vandret på sider, der er bredere end din skærm. Vores erfaring er nu også, at det er sjældent, man har brug for det.

De to primære knapper er usædvanlig gode for en mus i denne prisklasse. Vi kunne tydeligt mærke, når knapperne var trykket helt ned og mekanismen, der registrerer klikket inde i musen, er næsten lydløs. Det er altså ikke en mus, der generer andre i lokalet, ligegyldigt hvor meget du klikker løs.

Hele overdelen af musen er udformet i ét stykke plastik, så det er nemt at holde musen ren. De to store knapper er i virkeligheden bare to lange stykker plastik, der bøjes nedad, når du trykker på dem. Mellem knapperne sidder et udmærket rullehjul og en knap, der kan ændre musemarkørens hastighed i fire trin.

Trust Ozaa ligger fint i hånden med nogle grove relieffer på hver side, der gør det nemt at holde fast om musen. I venstre side sidder en lille hylde, hvor du kan hvile din tommelfinger, når du bruger musen. Hylden betyder desværre også, at musen er meget svær at bruge med venstre hånd.

Opladningen af musen foretages med et Micro-USB-kabel, der sættes ind i snuden på den. Her måtte Trust godt have oppet sig lidt og udstyret Ozaa med det mere moderne USB-C-stik.


+ Gode knapper

+ “Hylde” til tommelfingeren

– Forældet ladestik

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Trust Ozaa er en vellykket trådløs mus med nogle gode og stort set lydløse knapper.

Specifikationer

Mærke
Trust
Kabel/trådløs
Trådløs
Tilslutning
Micro-USB
Antal taster/knapper
6 knapper, to hjul
Mål
118 x 77 x 46 mm
Vægt
99 gram
Sensor
2400 DPI