Din tommelfinger har adgang til usædvanligt mange knapper på Rival 5.

SteelSeries Rival 5

SteelSeries Rival 5 er en velbygget mus med mange knapper og en skarp pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Mus #SteelSeries
9.0

Hvis du er klar til at gå skridtet videre fra den middelmådige mus, der måske fulgte med din pc eller hvis du bare er træt af at bruge musepladen på din bærbare computer, så er musen Rival 5 fra det danske firma SteelSeries et godt valg.

I forhold til sin byggekvalitet og mange funktioner er Rival ikke så dyr. Det er en forholdsvis stor mus, som ligger godt i mellemstore og store hænder. Rival 5 kobles til pc’en med et to meter langt USB-kabel, som er fastmonteret på musen. Kablet er belagt med kraftigt stof, som forhindrer det i at filtre sammen.

Musens overflade er støbt i mat plastik, der føles behagelig mod håndfladen – også efter længere tids brug.

Musen ser næsten symmetrisk ud, når man ser på den fra oven. Den er dog temmelig er svær at bruge med venstre hånd på grund af de mange knapper i venstre side af musen.

Med højre hånd på musen har du fin kontrol over sagerne. Din tommelfinger har et overflødighedshorn af knapper til rådighed, og vi kunne især godt lide den lange knap, der både kan vippes op og ned. Der er oven i købet et lille indhak, hvor du kan hvile tommelfingeren, når den ikke er optaget af at trykke på knapper.

Alle musens knapper giver et godt klik, så du både kan mærke og høre det, når de bliver trykket ned. De to primære knapper er selvstændige stykker plastik, som ikke er støbt sammen med musens krop. Derfor er er de også nemme at trykke ned, uanset hvor du lægger trykket på dem.

Du kan ændre funktioner til musens knapper i Steelseries’ indstillingsprogram til Windows. Det er også her, du styrer Rival 5’s lys, der er fordelt på hele 10 zoner rundt omkring på musen, så der er gode muligheder for at få den til at se ud, som du har lyst til. Programmets funktioner er tætpakkede, og det kan godt virke lidt overvældende, hvis man ikke er vant til at kunne skræddersy et utal af funktioner i sin computermus.


+ Gode knapper

+ Kraftigt stofkabel

– Lidt rodet software

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

SteelSeries Rival 5 er en velbygget mus med mange knapper og en skarp pris.

Specifikationer

Mærke
SteelSeries
Kabel/trådløs
Kabel
Tilslutning
USB
Antal taster/knapper
9
Kabellængde
2 meter
Mål
12,9 x 6,8 x 4,2 cm
Vægt
85 gram
Sensor
100-18000 DPI