Det kan være svært at nå de forreste sideknapper med tommelfingeren.

SteelSeries Aerox 9 Wireless

Du løber ikke tør for knapper med Aerox 9 Wireless. Du får hele 12 stk. lige ved tommelfingeren.

af Morten Skeldal Østergaard #Mus #SteelSeries
8.7

I stedet for at vælge mellem alle de gode egenskaber en computermus kan have, har danske SteelSeries forsøgt at give Aerox 9 Wireless dem allesammen – og det er faktisk stort set lykkedes.

Musen kan forbindes til computeren ved hjælp af et USB-kabel eller trådløst via Bluetooth eller musens egen USB-adapter. Adapteren sættes i et USB-C-stik, og du kan faktisk også koble den til din Android-telefon, hvorefter en lille musemarkør dukker op på telefonens skærm.

Aerox 9’s overside ligner de superlette mus, vi tidligere har testet. Plastikken er gennemhullet, så du kan kigge ind i musen indre elektronik. Aerox 9 er dog alligevel ikke blandt de allerletteste mus, vi har afprøvet.

Det skyldes nok især den overvældende mængde knapper ved din tommelfinger på musens venstre side. De 12 nummererede knapper kan indstilles, til at gøre lige hvad du vil have dem til. Du skal bare åbne SteelSeries’ indstillingsprogram i Windows og klikke på den ønskede tast i den grafiske oversigt over musen. Det kræver en del tilvænning at holde styr på knappernes fysiske placering med tommelfingeren. Vi endte med kun at bruge de midterste, som er nemmest tilgængelige.

Den del af programmet, der angiver knappernes funktioner, er forholdsvis enkel at overskue. Det er til gengæld noget mere kompliceret at indstille musens præcision. Her kan du vælge mellem fem forskellige profiler, som hver især har 9-10 indstillingsmuligheder. Det hele foregår på engelsk, og der er en del tekniske begreber at holde styr på, så det er altså ikke en mus for nybegyndere.

Hvis du ikke er bange for at kaste dig ud i de mange muligheder, får du her en mus, der kan bruges til stort set hvad som helst. Den er rar at betjene i længere tid ad gangen, for de mange lufthuller er med til at holde din hånd kølig.

Musen er dog en smule glat at holde om, for alle overfladerne er i plastik uden nogen form for riller. Hvis du vælger at bruge musen med kabel, skal du bare sætte det bløde stofkabel ind i snuden på musen. Der er ikke den store forskel på brugeroplevelsen, når du skifte mellem kabel og trådløs forbindelse.


+ Masser af knapper

+ Gode forbindelser

– Glat overflade

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Du løber ikke tør for knapper med Aerox 9 Wireless. Du får hele 12 stk. lige ved tommelfingeren.

Specifikationer

Mærke
SteelSeries
Kabel/trådløs
Begge
Tilslutning
USB eller Bluetooth
Antal taster/knapper
18
Kabellængde
2 m
Vægt
88 g