De mange huller på musens bagende er med til at holde vægten nede.

SteelSeries Aerox 5 Wired

Aerox 5 er en god og meget let mus med masser af knapper, men lyset kunne vi godt undvære.

af Morten Skeldal Østergaard #Mus #SteelSeries
9.0

SteelSeries Aerox 5 Wired er et vellykket eksemplar af den særlige type letvægtsmus, der er blevet populære de seneste par år.

Det gennemhullede design er med til at holde vægten nede på kun 74 gram, og det sørger samtidig for, at din hånd ikke bliver svedig og klam, hvis du bruger musen i længere tid ad gangen.

Under Aerox 5 sidder et par ekstremt glatte teflonplader. De får den lette mus til at suse fornøjeligt henover underlaget, og det er generelt en rar oplevelse at bruge musen til alle typer opgaver på computeren.

Den forholdsvis lange mus er god at hvile hånden på, og vi havde ingen problemer med at bruge Aerox 5 en hel arbejdsdag. Knapperne er tilpas vægtede, så du hverken kommer til at trykke dem ned ved et uheld eller skal bruge for mange kræfter på at klikke.

På siden af musen finder vi en lidt speciel vippeknap, som du kan klikke op eller ned i stedet for at trykke ind. Knappen er aflang, og du får en god fornemmelse af, om knappen er aktiveret. Den kan dog være lidt svær at nå, hvis du ikke har en lang tommelfinger.

Aerox 5 lyses op indefra, men lyshowet virker lidt overflødigt. Faktisk lyser musen mest i bunden og på den bagerste del, som du har dækket med din håndflade, når du bruger musen. Det er altså et lidt mærkværdigt designvalg – især på en erklæret letvægtsmus, hvor man kunne spare lidt på vægten ved at udelade lyset.

Den udgave af Aerox 5, som vi testede bruger et USB-kabel til at forbinde til pc’en, men du kan også købe en trådløs udgave. Den trådløse version kan både bruge Bluetooth og en USB-adapter til få forbindelse til computeren.


+ Meget let

+ Gode knapper

– Overflødigt lys

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Aerox 5 er en god og meget let mus med masser af knapper, men lyset kunne vi godt undvære.

Specifikationer

Mærke
SteelSeries
Kabel/trådløs
Kabel
Tilslutning
USB-kabel
Antal taster/knapper
9
Kabellængde
1,8
Mål
12,9 x 6,82 x 6,3 cm
Vægt
74 g
Sensor
18000 CPI