Logitech MX Ergo

Trackball-musen er tilbage! MX Ergo bringer alle fordelene fra Trackball-musen med sig.

af Peter Skjovbjerg Jensen #Mus #Logitech
8.3

MX Ergo er Logitechs første nye trackball-mus i mange år. Hvis du ikke kan huske trackball-musen, så var den engang en seriøs konkurrent til den konventionelle mus. Med trackball-musen flytter du ikke på selve musen, men derimod på en kugle på siden af musen, som styrer musemarkøren.

Da trackball-musen er meget lidt udbredt nu, vil det være noget af en tilvænning at bruge MX Ergo – troede jeg. Det viste sig ikke at være tilfældet. Efter bare et par timers brug af MX Ergo, føltes det faktisk helt naturligt at bruge den lille kugle til at styre musemarkøren. Efter en lille uges test kunne jeg nemt skifte imellem en normal mus og MX Ergo, uden at jeg skulle tænke over det.

MX Ergo ligger godt i hånden og har en magnetisk fod, der gør det muligt at skifte vinklen på musen efter præference. Musen har et muse-hjul og frem- og tilbageknapper, som man kan forvente fra normale mus. Desuden har MX Ergo en ekstra knap, der sænker følsomheden på musen, så du nemmere kan lave præcisionsarbejde.

Præcisionsarbejde er også lige netop det, som fans af trackballmusen påstår, at den gør bedre end en konventionel mus – og jeg vil give dem ret. Meget præcist arbejde vil med lidt tilvænning være nemmere med MX Ergo.

Ved hurtigere bevægelser halter MX Ergo dog efter. Når man skal navigere hurtigt rundt på computeren, eller hvis man skal spille et spil, så fornemmer man tydeligt, hvorfor den konventionelle mus er mere udbredt – man har simpelthen ikke den samme følelse med MX Ergo, når man bevæger den hurtigt, som man har med en normal mus.

Find den billigst her.

+ Præcis

+ Komfortabel

– Kræver tilvænning

– Ikke god til hurtig navigation

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Logitech MX Ergo er en god mus, hvis din tid ved computeren ofte kræver præcision. Den halter dog, når det skal gå hurtigt.

Specifikationer

Mærke
Logitech
Kabel/trådløs
Trådløs
Tilslutning
USB
Antal taster/knapper
6
Mål
5,1 x 9,9 x 13,2
Vægt
258 g