Musens lyseffekter kan også programmeres

ASUS ROG Chakram X

En mus med joystick på siden er interessant tænkt. Men det fungerer ikke så godt i praksis.

af Henrik Ræder Clausen #Mus #Asus
7.8

ROG Chakram X er en luksusmus med et integreret joystick til genveje. Det er interessant, men ikke så nemt at bruge i praksis, og går ud over andre knappers placering.

I daglig brug er Chakram X et stykke udstyr i topklasse. Den er præcis, hurtig og kan indstilles på alle tænkelige måder. Knapperne reagerer godt, og musen fungerer på næsten alle overflader.

Det mest specielle ved denne model er, at der er et lille joystick i siden, der kan programmeres til at udføre genveje i spil og andre programmer. Det medfølgende program gør det nemt at tildele disse funktioner, inklusive længere tastesekvenser. I praksis er det desværre ikke så hurtigt at bruge, som man kunne ønske sig. Når det aktiveres med tommelfingeren, skal man holde kontra med højre side af hånden, og det er svært at gøre hurtigt.

En anden ulempe ved det indbyggede joystick er, at de sædvanlige frem- og tilbageknapper på venstre side er flyttet et stykke bagud, så de er blevet sværere at aktivere. I praksis er det nødvendigt at stoppe for at flytte hånden bagud på musen, så genvejene bliver mindre effektive end normalt.

Musen har hele tre måder at tilsluttes: Kablet, via en medfølgende adapter og med Bluetooth. At der er to trådløse muligheder skyldes, at Bluetooth giver forsinkelser, hvilket kan være et problem i spil.

Det bløde, stofbetrukne kabel fungerer også til opladning. Man kan dog undgå kablet helt, for yderst praktisk kan musen også lades på enhver standard trådløs lader. Og den lader hurtigt op til de 150 timer, batteriet holder.

En detalje for feinschmeckere er, at kontakterne under de to hovedknapper er udskiftelige. Der medfølger et ekstra sæt, så man på et minut eller to kan skifte mellem mekaniske præcisionsknapper og lettere gående optiske. Begge sæt kontakter er i fin kvalitet, så det er nok de færreste, der vil bruge den mulighed regelmæssigt.


+ Præcision helt i top
+ Mange tilslutninger
– Besværligt placerede knapper

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En mus med joystick på siden er interessant tænkt. Men det fungerer ikke så godt i praksis.

Specifikationer

Mærke
Asus
Kabel/trådløs
Kablet og trådløs
Tilslutning
USB / USB / Bluetooth
Antal taster/knapper
8
Kabellængde
2 meter
Mål
13,3 x 7,7 x 4,3 cm
Vægt
127 gram
Sensor
Optisk
Andet
Udskiftelige kontakter