YouSee Streamer

YouSees nye streaming-apparat er rigtig godt tænkt, men rammer ikke helt plet.

af Tobias Emil Boborg Siemsen #Medieafspiller #YouSee
6.7

YouSee’s nye Streamer er i teorien en god idé, men i praksis fungerer den ikke helt som ønsket. 

Ambitionen med YouSee Streamer er, at den skal samle alle dine kanaler og streamingtjenester fra YouSee Play i én brugerflade på dit fjernsyn. Det er i princippet en rigtig, rigtig god ide, for det vil endelig gøre det nemt at skifte mellem traditionelt flow-fjernsyn (fx via kabel-tv) og diverse streamingtjenester. Noget som mange bøvler med. Og det virker sådan set også – det fungerer bare ikke særligt gnidningsfrit.

Hvis du kender Googles Chromecast, vil YouSee’s Streamer virke bekendt. Streameren er nemlig bygget på Googles velkendte Android-teknologi, og den har også både Chromecast og Google Assistant indbygget. Selve apparatet er også formet som den lille boks, vi kender fra Chromecast, og som du uden videre kan koble til dit tv via en HDMI-indgang. 

Efter vi havde koblet streameren til vores fjernsyn med et HDMI-kabel, skulle den igennem en del installationer for at fungere optimalt. Efterfølgende fik vi mulighed for at tilkoble den tilhørende fjernbetjening til fjernsynet, så den både kunne bruges til at tænde streameren og tv’et på samme tid.

Ved at logge ind med et YouSee Play-abonnement, som kræves for at få fuld glæde af streameren, fik vi adgang til alle de live-kanaler og streamingtjenester, der hører til vores abonnement fra YouSee Play. Der findes også en række præ-installerede apps som Netflix og Viaplay, som automatisk er tilgængelige, når du tænder streameren for første gang.

Vi var positivt overraskede over de overskuelige menuer og de mange muligheder, de tilbyder, men her stoppede begejstringen desværre også. For hele formålet med, at det skal være nemt og hurtigt at skifte mellem tv-kanaler og streamingtjenester, levede YouSee Streamer desværre ikke op til. Vi manglede følelsen af gnidningsfrit at “zappe rundt”, når vi bladrede igennem tv-guiden. Vi testede streameren på en internetforbindelse på 1.000/1.000 mbit og oplevede stadig markante ventetider mellem skift i tv-kanalerne – selvom YouSee anviser at en 200/200 mbit forbindelse er rigeligt. 

Fjernbetjeningen drillede også en smule, da den både har en direkte indbygget volume-indstilling til streameren og samtidig overtager tv’ets egen volume-indstilling. Det resulterede i, at vi havde unødvendigt svært ved at styre lyden, da fjernbetjeningen pludselig ændrede begge volume-indstillinger på samme tid. Dertil oplevede vi, at rækkevidden på fjernbetjeningen var meget kort, så den faktisk kun virkede optimalt ved en afstand på 2-3 meter fra fjernsynet. 

Konklusion:

Streameren henvender sig primært til nuværende YouSee-kunder og fungerer som et supplement til et YouSee Play-abonnement – og den opgave løser streameren fint. Men det hele kører uforholdsmæssigt langsomt selv med en rigtig god internetforbindelse.


+ Nem opsætning

+ Overskueligt styresystem

– Kort rækkevidde og dårlige brugerbetingelser for fjernbetjeningen

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

YouSees nye streaming-apparat er rigtig godt tænkt, men rammer ikke helt plet.

Specifikationer

Mærke
YouSee
Type
Streamer / Medieafspiller
Tilslutninger
HDMI
Formater
3840p (UHD) / 1080p (Full HD) / 1080i / 720p (HD) /// MPEG-2, H.264 (MPEG4 AVC), H.265 (HEVC), AV-1 /// AAC, Dolby Digital Plus, PCM, MPEG 1-3
Lagerplads
11 GB
Netværkstyper
Wi-Fi
Fjernbetjening
Ja
Vægt
50 g
Mål
Bredde: 66 mm Dybde: 66 mm Højde: 15 mm