Skuffen til Blu-ray-skiver sidder gemt bag den store frontplade, der klapper ned, når du skal have adgang til skuffen.

Sony UBP-X800M2

Billedkvaliteten er emminent, men afspilleren er ikke god til ret meget andet end at spille Blu-ray-film.

af Morten Skeldal Østergaard #Medieafspiller #Sony
7.3

Billedkvaliteten er helt utrolig i Sonys Blu-ray-afspiller UBP-X800M2, men du bliver skuffet, hvis du vil bruge den til ret meget andet end at se Blu-ray-film.

Afspilleren kan både afspille traditionelle Blu-ray-film i Full HD og de særlige Blu-ray-skiver i Ultra HD.

I disse Netflix-tider havde vi helt glemt de indledende trusselsskilte mod piratkopiering, men dem måtte vi lige igennem, før vi kunne komme i gang med at se en film fra Blu-ray-afspilleren. Vi afspillede Bohemian Rhapsody, filmen om rockbandet Queen, i både Full HD og Ultra HD – også kaldet 4K. Begge dele så nogenlunde lige fantastiske ud fra sofaen på cirka 3,5 meters afstand fra en 55-tommer skærm. Da vi gik helt på, trådte detaljerne i 4K-billedet klarere frem end i Full HD. Vi kunne pludselig se detaljer som skægstubbe og porer i huden helt skarpt i nærbilleder.

Billedkvaliteten ligger langt over, hvad vi har set på fx streamingtjenesterne Netflix eller HBO Max. Især sidstnævnte har en tendens til, at alle nuancer plører sammen i store ensfarvede plamager, når der vises mørke billeder, men Blu-ray-film fra Sonys afspiller står stort set lige så flot som i biografen. Der kan da også ligge op til 100 gigabytes data på en Blu-ray til Ultra HD-film. Netflix bruger cirka syv gigabytes i timen på indhold i Ultra HD, så en spillefilm bruger kun omkring 14 gigabytes. Der er altså en verden til forskel på, hvor mange data, der kan bruges på hvert enkelt skærmbillede i en video i de to formater.

Det er jo nødvendigt med en motor for at spinne Blu-ray-skiven rundt inde i maskinen, men det her er den mest støjsvage afspiller, vi har oplevet. Det var kun, når der var helt stille i filmen, at vi kunne høre en svag summen.

Det indbyggede medieafspillersystem falder dog lidt til jorden. Du kan køre Netflix og YouTube, og så kan du afspille film fra en USB-nøgle, en computer på netværket eller en NAS. Det er det hele. Du kan altså ikke installere yderligere apps – og de få apps, der er, bliver præsenteret på en lidt kedelig oversigtsside. UBP-X800M2 er først og fremmest til afspilning af fysiske medier, men dem kan den så til gengæld også afspille mange af: CD’er, DVD’er, Blu-ray, 4K Blu-ray og Super Audio cd’er med lyd i høj opløsning.

Vi satte forsøgsvis en hurtig ekstern harddisk i afspillerens USB-port. Porten sidder på forsiden bag en klap, så afspilleren er ikke beregnet til, at der hele tiden skal være et drev sluttet til. Da vi prøvede at spille en kort forfilm i 4K via det eksterne drev, frøs videoen ind imellem, og det vil reelt være umuligt at få en ordentlig oplevelse ud af at se en hel 4K-film på den måde.


+ Uovertruffen billedkvalitet

+ Afpiller mange fysiske formater

– Få streaming-muligheder

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Billedkvaliteten er emminent, men afspilleren er ikke god til ret meget andet end at spille Blu-ray-film.

Specifikationer

Mærke
Sony
Type
Blu-ray-afspiller
Tilslutninger
HDMI, USB
Formater
Blu-ray, Blu-ray 4K
Netværkstyper
Ethernet, Wi-Fi
Fjernbetjening
Ja