Sony UBP-X800M2

Sony UBP-X800M2

En god afspiller til film i højopløsning, men menusystemet kunne godt trænge til en opdatering.

af Morten Skeldal Østergaard #Medieafspiller #Sony
7.2

De fleste nye fjernsyn har den meget høje Ultra HD-opløsning (også kaldet 4K). Det er 3840 x 2160 pixels og hele fire gange så mange pixels som i en “gammeldags” Full HD-skærm.

Indtil videre har der ikke været så meget indhold tilgængeligt i Ultra HD, men nu begynder der så småt at dukke både flere afspillere og mere indhold op. Sony UBP-X800M2 er en Blu-ray-afspiller, der kan afspille Blu-ray-film i Ultra HD, og det gør den rigtig godt. Billedet stod skarpt og flot på vores testskærm, selv om det var lidt svært at se forskel på Full HD og Ultra HD, når man sad i almindelig sofaafstand cirka 4 meter fra den 55 tommer store skærm.

Det er en lidt besynderlig designbeslutning, at næsten hele fronten af spilleren åbner sig, når du skal sætte en ny skive i. Når først filmen aflæses, så udsender afspilleren kun en meget svag snurrende lyd, og lyden blev helt overdøvet af vores actionfyldte testfilm.

UBP-X800M2 kan også bruges som medieafspiller. Du kan hente film, billeder eller musik fra en pc eller en netværksharddisk på dit hjemmenetværk. Afspilningen styres af en lille plastikfjernbetjening, der er overskueligt udformet.

Desværre har Sony sjusket noget med afspillerens styresystem, så det er ret besværligt at bevæge sig rundt i menuerne, og mange af filmene, blandt andet en del ferievideoer fra forskellige kameraer, ville maskinen slet ikke afspille.

Blu-ray-teknologien har nok ikke fremtiden for sig, når vores bredbåndsforbindelser hele tiden bliver hurtigere, og det bliver mere almindeligt at streame film i høj opløsning i stedet for at købe dem på en skinnende skive. Derfor er det også ærgerligt, at UBP-X800 ikke egner sig lige så godt som medieafspiller, som den gør som Blu-ray-maskine.

Der er også apps til både Netflix og YouTube, hvor du kan finde 4K-film, og Netflix har endda fået sin egen knap på fjernbetjeningen. Afspilning af film fra de to tjenester foregik uden problemer og med meget flot resultat – især i 4K-filmklip fra YouTube.


+ Flot 4K-kvalitet

+ Støjsvag

– Dårligt menusystem

– Enkelte formater kan ikke afspilles

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En god afspiller til film i højopløsning, men menusystemet kunne godt trænge til en opdatering.

Specifikationer

Mærke
Sony
Type
Blu-ray-afspiller
Tilslutninger
2 x HDMI (inkl. audio-only), digital audio-out (coaxial)
Formater
HEVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), VP9 (.webm, .mkv), VP8 (.webm, .mkv), VP6 (.flv), MPEG-1 Video/PS (.mpg .MPEG, .mkv) [.VOB, .VRO], MPEG-2 Video/PS, TS ( .mpg.MPEG, .m2ts, .mts, .mkv) [.VOB, .VRO], MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts) ,MPEG-4/AVC (.mov, 3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2, .flv), Xvid (.avi, .mkv), WMV9 (.wmv, .asf, .mkv), AVCHD-diskformat,VC1 (.m2ts, .mts, .mkv), Motion JPEG (.mov, .avi)
Fjernbetjening
Ja
Vægt
3,8 kg
Mål
430 x 50 x 265 mm