Der følger både en lille fjernbetjening og en spilcontroller med Nvidia Shield.

Nvidia Shield

Medieafspiller og spillemaskine i én lille boks.

af Morten Skeldal Østergaard #Medieafspiller #Nvidia
9.4

Nvidia Shield er en lille boks, der forsøger at ramme en gylden middelvej mellem medieafspiller og spillemaskine. Og det lykkes faktisk ret godt.

Der er en forinstalleret app til Netflix, og fordi styresystemet er Android TV, så ligger der også en håndfuld apps fra Google klar til brug. Du kan blandt andet leje film gennem Google Play Film og spille musik gennem Play Musik. Der er også en god YouTube-app, og det hele er bundet sammen af din Google-konto, så du kun skal logge ind én gang.

Hvis der ikke lige findes en app til din favorit-streamingtjeneste, hvad end det er HBO Nordic eller Danmarks Radio, så kan du bare bruge den indbyggede Chromecast-funktion. Det er virkelig nemt: Du starter bare streamingen fra din telefon eller tablet på helt samme måde som med en Chromecast i fjernsynet. Det vil sige, at du åbner fx DR’s app på telefonen og trykker på Chromecast-symbolet.

Nvidia er et firma, der er bedst kendt for sine grafikchips, men Nvidia Shield har nu ikke grafikkræfter, som kan måle sig med et godt grafikkort, og det er heller ikke nødvendigt. For selv om man sagtens kan spille store, grafiktunge spil på den lille sorte boks, så bliver de streamet via internettet fra Nvidias servere, der klarer alle de krævende beregninger. Til gengæld så skal hvert skærmbillede sendes via internettet, og det stiller nogle ret voldsomme krav til din forbindelse. Du skal minimum have en 10 Mbit-forbindelse for at kunne spille, og vil du have den fulde spiloplevelse, så må forbindelse godt være endnu hurtigere.

Nvidia Shields dobbeltrolle som medieafspiller og spillemaskine ses også i de to medfølgende fjernbetjeninger. Den ene er en controller i stil med den, der bruges med en PlayStation. Den anden er en lille, traditionel fjernbetjening, der gør det nemt at bevæge sig rundt i menuerne.

Du kan også bruge Googles talegenkendelse. Det kan gøre det hurtigt at finde frem til den rigtige tv-serie, men der skal tales HØJT og tydeligt. Nvidia sælger også ekstra mikrofoner til installation i hjemmet, så Shield kan komme til at fungere som kernen i det digitale hjem og fx fjernstyre lyset.

På begge fjernbetjeninger kan du styre volume ved at bevæge fingeren langs et berøringsfølsom stribe. Fjernbetjeningerne gør i det hele taget Nvidia lidt nemmere at betjene end en Chromecast.

 

Kan købes her:

www.elgiganten.dk

 

+ Virker som Chromecast
+ Billig spillemaskine
+ Hurtig betjening
+ Godt menusystem

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En fremragende medieafspiller, der er proppet med funktioner.

Specifikationer

Mærke
Nvidia
Type
Medieafspiller og spillemaskine
Tilslutninger
2 x USB 3.0, HDMI, kabelnetværk
Formater
H.264, H.263, Mpeg4, VP8, MJPEG, and AVI
Lagerplads
16 GB (kan udvides via USB)
Netværkstyper
802.11ac og kabelnetværk
Fjernbetjening
Ja + spilcontroller
Vægt
250 gram
Mål
9,8 x 15,9 x 2,6 cm;