Fjernbetjeningen har en sær trekantet form, men den ligger faktisk godt i hånden.

NVIDIA Shield TV

NVIDIA Shield TV er en stærk medieafspiller, men den ligger også i den dyre ende.

af Morten Skeldal Østergaard #Medieafspiller #Nvidia
9.1

NVIDIA Shield TV er en stærk medieafspiller til fjernsynet, men prisen er også temmelig høj.

Det skyldes først og fremmest, at der inde i Shield TV’s rørformede og lidt anonyme kabinet sidder en hurtig processor fra NVIDIA. Det kan du mærke, når du klikker dig rundt i menuerne, og når du starter en film.

Der er stort set ingen tøven – selv efter du har valgt en film i den høje 4K-opløsning. Hvis det er film i lavere opløsning fx 720p, kan Shield TV oven i købet opskalere filmen ved hjælp af kunstig intelligens, så kvaliteten faktisk bliver synligt bedre. Vi så et par computeranimerede tegnefilm i Full HD, og Shield TV fik på forunderlig vis ting som træ og hår til at stå skarpere og flottere. Det er ret godt gået, for det er informationer, som slet ikke lå i det oprindelige videobillede i Full HD, der blev streamet til Shield TV fra Netflix.

Styresystemet på Shield TV er Android TV, og det er virkelig nemt at gå til. Du får vist anbefalet indhold på tværs af de streaming-tjenester, du har installeret på afspilleren. Du kan også hente selv hente flere apps og spil i den indbyggede app-butik.

Fjernbetjeningen har indbygget mikrofon, og du kan stemmestyre funktioner i Shield TV ved hjælp af Google Assistent. Det virkede ikke helt uden problemer under vores test, hvor assistenten ofte misforstod, hvad vi sagde. Det kan skyldes vores sjuskede udtale, men det plejer at virke fint, når vi taler til Google Assistent på andre produkter.

Det er lidt ærgerligt, at fjernbetjeningen bruger et par almindelige AAA-batterier i stedet for et indbygget genopladeligt batteri. Du bruger fjernbetjeningen meget, når du skal se indhold ved hjælp af NVIDIA Shield, og du kommer nok til at skifte batterier forholdsvis ofte.


+ Hurtig

+ Opskalerer video i lav opløsning

– Dyr

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

NVIDIA Shield TV er en stærk medieafspiller, men den ligger også i den dyre ende.

Specifikationer

Mærke
Nvidia
Type
Medieafspiller
Tilslutninger
HDMI, kabelnetværk
Lagerplads
8 GB
Netværkstyper
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Fjernbetjening
Ja
Vægt
137 gram
Mål
16,5 x 4 x 4 cm