Næsten alt kan klares ved at hoppe rundt i menuerne med cirkelknappen foroven.

Google Chromecast with Google TV

Det bliver ikke meget nemmere at streame indhold til dit tv end med Chromecast with Google TV.

af Morten Skeldal Østergaard #Medieafspiller #Google
9.2

‘Chromecast with Google TV’ er en billig måde at forvandle dit ældre fjernsyn til et topmoderne Smart TV.

Hvis du har prøvet tidligere udgaver af Chromecast, så kan du genkende designet her: Det er en lille plastikklump, der skal tilsluttes en HDMI-port på fjernsynet og i den anden ende skal den have strøm via et USB-kabel. Hvis dit tv har en ledig USB-port, kan du få strøm derfra, og ellers kan du bruge en almindelig mobiloplader.

Chromecast with Google TV kan bruges som tidligere udgaver af Chromecast, ved at du trykker på Chromecast-ikonet i en video-app fx Netflix på din telefon. Hvis telefonen og Chromecast er på samme netværk, kan du så starte en afspilning af det valgte indhold på fjernsynet. Din telefon bliver i praksis til en fjernbetjening.

Det nye ved Chromecast with Google TV er, at den lille enhed også har sit eget styresystem, Google TV, som du kan styre med den lille, medfølgende fjernbetjening. Det gør det nemt at hoppe rundt mellem flere tjenester, så du kan starte en tv-serie på HBO Max, lige efter du har set en film på Netflix. Indholdet præsenteres på tværs af alle de tjenester, du har installeret, så du kan vælge mellem forskellige anbefalinger uden at skulle åbne hver enkelt tjeneste først.

Fjernbetjeningen er meget enkel, men den kan det, den skal, og der er oven i købet blevet plads til særlige knapper til at åbne YouTube og Netflix.

Chromecast with Google TV er først og fremmest beregnet til streaming fra nettet, og du kan ikke uden videre afspille lokale filer fra fx en ekstern harddisk, hvis du vil se dine egne hjemmevideoer. Løsningen er at lægge filerne op i Google Photos eller at køre dem i Chrome-browseren på din pc og så dele indholdet fra browseren med Chromecast with Google TV. Du kan også købe dig en USB-hub, som både kan levere strøm og bruges til at tilkoble en harddisk, men det er ikke en perfekt løsning.


+ Nem streaming

+ Godt styresystem med fjernbetjening

– Svært at afspille dine egne film

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Det bliver ikke meget nemmere at streame indhold til dit tv end med Chromecast with Google TV.

Specifikationer

Mærke
Google
Type
Mediafspiller
Tilslutninger
USB-C, HDMI
Lagerplads
8 gigabytes
Fjernbetjening
Ja
Vægt
56,7 gram
Mål
16,2 x 6,1 x 1,25 cm