Foden kan gribe fat i din skærm, stå på bordet eller skrues på en lille trefod. Trefoden følger dog ikke med.

Trust Taxon

Trust Taxon er et udmærket webcam, men du kan få bedre billedkvalitet i denne prisklasse.

af Morten Skeldal Østergaard #Kamera #Trust
7.4

Webkameraet Trust Taxon er en nem løsning til at komme i gang med videosamtaler på din pc. Du skal dog ikke forvente at kunne hæve billedkvaliteten markant, hvis du bruger det som alternativ til det indbyggede webkamera i din bærbare pc.

Opsætningen af Taxon er legende let: Kameraets fod griber let fat i toppen af din skærm, og så skal det næsten to meter lange USB-kabel bare sættes i pc’en. Herefter kan du bare åbne din foretrukne videosamtaletjeneste på computeren og ringe op til den, du vil tale med.

Vi førte samtaler i både Microsoft Teams og Google Meet, og resultatet var stort set det samme. Videooptagelsen stod generelt ret skarpt, men der var områder af billedet, der stod og flimrede svagt – sandsynligvis på grund af nogle problemer med komprimering. Det var mest tydeligt i detaljerige dele af billedet med fx hår og skæg.

Bortset fra det leverer kameraet et brugbart billede til videosamtaler. Vi har ganske vist set skarpere billeder fra webkameraer, og ansigter har en tendens til at se lidt mere rødlige ud end i virkeligheden, men billedet er stadig bedre end de fleste kameraer i bærbare pc’er.

På toppen af Taxon sidder en lille skydeknap, som lukker fuldstændig af for kameraet, så hackere ikke kan kigge ud gennem linsen, hvis de får adgang til din computer via internettet.


+ Skydeknap lukker for linsen

+ Nem opsætning

– Billedkvaliteten lever ikke helt op til prisen

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Trust Taxon er et udmærket webcam, men du kan få bedre billedkvalitet i denne prisklasse.

Specifikationer

Mærke
Trust
Type
Webcam
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Tilslutning
USB