Med en bredde over 60 centimeter fylder højtaleren en del.

Trust IRIS

Dette sæt er en glimrende løsning for den, der har brug for at videosamtaler bare fungerer. Det er dyrt, men pengene værd.

af Henrik Ræder Clausen #Kamera #Trust
9.5

Trust IRIS er en kombination af kamera, højtaler og mikrofon, der fungerer som en pakkeløsning til videosamtaler Det har sin pris at gabe over så meget på én gang, men de smarte funktioner gør det til et godt valg for den, der har mange videosamtaler og har brug for, at tingene bare fungerer.

Det store kamera i midten af sættet har 4K opløsning, zoom og bevægelig linse. Det kan automatisk zoome ind på en forsamling, og endda fokusere på den, der taler. Billedkvaliteten i sig selv er glimrende, med neutral farvebalance. Særligt imponerende er billedkvaliteten i modlys, hvor de fleste pc-kameraer nærmest giver op.

Umiddelbart kan kameraets aktive medvirken i mødet virke overraskende. I praksis vænner man sig hurtigt til det, og det bliver en overbevisende måde at styre billedet. Det gøres effektivt fra den medfølgende fjernbetjening, der også kan slukke for mikrofonen og en del andre nyttige ting.

Lyden byder på lidt af en overraskelse: Det pæne, symmetriske sæt har kun en højtaler i venstre side. Det er bygget til at afspille menneskestemmer klart og tydeligt, ikke musik med stereoperspektiv.

I højre side sidder så mikrofonerne, der er angivet til at fungere i op til fem meters afstand. Den slags høje løfter gør os skeptiske, og lydkvaliteten faldt også mærkbart på tre meters afstand. Er der brug for længere afstand end det, kan sættes udvides med en ekstra mikrofon.

Alene vægten på over to kilo gør det klart, at her er tale om et sæt i professionel kvalitet. Kabinettet er i solidt metal, med en vippefod til at stille for enden af et bord. Der medfølger også et vægbeslag, der gør det nemt at hænge højtaleren på en væg.

For ar bruge videokameraet skal sættet tilkobles en computer via det medfølgende USB-kabel, der er tre meter langt. Der skal ikke installeres nogen programmer – alle standardprogrammer til video kan bruges uden videre. Dertil kommer, at telefoner kan tilkobles via Bluetooth, dog kun til lyd.


+ Bevægeligt kamera
+ Effektive mikrofoner
+ Praktiske monteringsmuligheder

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Dette sæt er en glimrende løsning for den, der har brug for at videosamtaler bare fungerer. Det er dyrt, men pengene værd.

Specifikationer

Mærke
Trust
Type
Webkamera
Opløsning
3840 x 2160
Zoom
5 x
Tilslutning
USB 3.2
Video
4K (3864 x 2218 pixels)
Mål
60.1 x 11.5 x 14.1 cm
Vægt
2,2 kilo
Andet
Højtalere, mikrofon