Linsen er stor og sårbar, men heldigvis beskyttes den af en automatisk lukkemekanisme, når du slukker for kameraet.

Sony Handycam FDR-AX43

Sonys kamera leverer videooptagelser, der er flere klasser bedre, end det du får med et telefonkamera.

af Morten Skeldal Østergaard #Kamera #Sony
8.8

I en tid, hvor mobiltelefoner leverer flotte og knivskarpe videooptagelser, kræver det lidt ekstra af et regulært videokamera, hvis man skal kunne retfærdiggøre den forholdsvis store udgift. Og Sonys nye kamera, Handycam FDR-AX43, kan virkelig også noget, som du ikke får med en kameratelefon.

Om Sonys kamera er pengene værd, afhænger ganske vist af, hvad du skal bruge det til, og hvor meget du skal bruge det, men der er ingen tvivl om, at kameraets billedkvalitet løfter sig over selv de allerbedste kameramobiler.

Lyset kommer ind i kameraet gennem et velvoksent Zeiss-objektiv med store præcisionsslebne glaslinser og opfanges på en stor billedchip inde i kameraet. Resultatet er flotte optagelser under alle lysforhold.

Der er 20x optisk zoom — altså en zoom, der ikke forringer billedkvaliteten, som den digitale zoom i mobilkameraer. Det kan være svært at holde kameraet helt stille, når man har zoomet så voldsomt ind, men kameraets indbyggede billedstabilisering kompenserer fint for rystelserne. FDR-AX43 ligger egentlig behageligt i hånden, men når det genopladelige batteri klikkes fast i enden af kameraet, sidder det i vejen, lige der hvor man ellers naturligt placerer sin tommelfinger. Det kunne godt være løst lidt mere elegant.

Vi optog nogle af de samme motiver med både Sonys kamera og en Huawei P30 Pro-telefon, der ellers har et fremragende kamera. Handycam FDR-AX43 havde både mere naturtro farver og en bedre dybde i billedet, og hvis man fx skulle optage en festdag som et bryllup, så vil man helt sikkert være bedre tilfreds med optagelserne fra Sonys Handycam – særligt lidt senere på aftenen, når der er kommet stearinlys på bordene.

Lydkvaliteten er egentlig fin nok i den store, indbyggede mikrofon til almindelige optagelser. Hvis du har brug for at optage fx samtaler, kan du også vælge at tilslutte en ekstern mikrofon i siden på kameraet.

 


+ Meget flotte optagelser

+ 20x optisk zoom

– Lidt uhandy batteriplacering

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Sonys kamera leverer videooptagelser, der er flere klasser bedre, end det du får med et telefonkamera.

Specifikationer

Mærke
Sony
Type
Videokamera
Opløsning
3840×2160 pixels
Zoom
20x optisk
Korttype
SD-kort
Tilslutning
USB
Skærmstørrelse
3 tommer
Mål
14,3 x 7,3 x 8 cm
Vægt
510 gram