Sony Action Cam FDR-X3000R

Et robust kamera til udendørslivet.

af Mikkel Jacobsen #Kamera #Sony
9.0

Sony Action Cam FDR-X3000R er til dig, der er den sporty type, der vil forevige dine udendørs bedrifter på skarp video. Du får lov at betale en del for kameraet, men kvaliteten er også derefter.

For billedkvaliteten (og lydkvaliteten) er god, og billedet forholder sig roligt, uanset hvor meget kameraet bliver rykket rundt. Det er gode nyheder, da kameraets primære formål er at komme med på skituren eller styrte med dig i en grøft på en mountainbike. Selvom betjeningen af kameraet kunne have været mere intuitiv, giver den med lidt tilvænning ganske god mening.

Videofiler af så god kvalitet, som dette kamera kan optage, fylder rigtig meget, og der bør derfor investeres i et fyldigt microSD-kort for at få mest muligt ud af kameraet. Som absolut minimum bør kortet være på 32 GB, men det ville ikke skade at investere i et kort med endnu mere plads. Det er en ekstra udgift, som det er vigtigt at skrive sig bag øret.

Robust bygget
Som udgangspunkt bor kameraet i et robust plastikhylster, der skal beskytte det mod naturens elementer. Der er let adgang til alle kameraets funktioner, selvom det sidder i hylsteret. Der medfølger forskelligt tilbehør, så du kan spænde kameraet fast på fx et kamerastativ. En af de rigtigt interessante medfølgende genstande er den lille effektive viewfinder på størrelse med et forvokset armbåndsur (der følger faktisk en urrem med, som den lille skærm passer i). Der vises ikke noget billede på selve kameraet, så at have viewfinderen ved hånden kan give et godt praj om, at alt er, som det skal være, når man optager.

Videofiler overføres til en pc ved hjælp af et medfølgende USB-kabel, og det kunne ikke være nemmere. Det er også muligt at bruge kameraet sammen med en gratis smartphone-app, som fungerer godt. Det kræver lidt tålmodighed at parre kameraet med appen, men manualen beskriver det grundigt.

Kan købes her:

www.elgiganten.dk

+Billedkvaliteten
+Robust
+Viewfinderen
– Kræver lidt øvelse

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Alt i alt er Action Cam en god investering for sportsnørden, der også har en filmskaber gemt i maven.

Specifikationer

Mærke
Sony
Type
Actionkamera
Opløsning
Op til 2160p
Korttype
Micro SD; Micro SDHC; Micro SDXC; MS Micro
Tilslutning
USB, micro HDMI
Video
XAVC S; MP4