Der er både mikrofon og højttaler indbygget i´kameraet.

Sandberg All-in-1 Webcam 2K HD

Fuldt integreret webcam med mikrofon, højtaler og opløsning på 2560 x 1440 pixels

af Henrik Ræder Clausen #Kamera #Sandberg
6.8

Umiddelbart er det smart at bygge en højtaler ind i et webcam som Sandberg All-in-1, og lyden fra højtaleren er da også udmærket. Der er indlysende fordele at kombinere webcam, mikrofon og højtaler i en enkelt enhed: Kameraet kan placeres mere frit og passende til online møder. Når mødets lyd kommer direkte fra kameraet, er det naturligt at se i den retning.

Højtaleren kan spille højere end de fleste mødedeltagere taler. Klangen er til den skarpe side, med betoning af S-lyde i tale.

Mikrofonen angives at være bygget til at håndtere tale på tre meters afstand. Det fungerer faktisk, med en forventelig let syntetisk klang. Desværre er mikrofonens lyd generelt indelukket og unaturlig. Det klarer andre webkameraer – og endda mange indbyggede pc-mikrofoner – betydeligt bedre.

Den grundlæggende billedkvalitet er udmærket uden at gøre sig bemærket. Som med mange andre webkameraer er det svært at håndtere modlys, og opløsning af mørke områder kunne være bedre. Kameraet har tendens til at pixelere billedet ved hurtige bevægelser. Vi byttede gerne den høje opløsning til noget lavere og en mere stabil billedoverførsel. Svaghederne virker distraherende ved online møder, og man kommer hurtigt til at ønske sig bedre udstyr.

Kameraet har en foldefod, der gør det muligt at placere det på toppen af en skærm og lignende. Desværre er hængslet for svagt til det relativt tunge kamera, så det har tendens til at vippe ned for næsen af en. Et godt alternativ er at skrue kameraet på et stativ, så hængslet ikke er i brug.

Opsætning og ibrugtagning er ganske enkel. Kameraet skal blot tilsluttes en USB-port, så er det klar som kamera og som lydkort få sekunder efter. USB-tilslutningen gør det muligt at bruge forlængerkabler, så kameraet kan placeres mange meter fra computeren.


+ God indbygget højttaler
– Mikrofonens kvalitet skuffer
– Pixelering ved hurtige bevægelser

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Ideen er god, men kvaliteten af lyd og billede gør dette kamera til en frustrerende oplevelse.

Specifikationer

Mærke
Sandberg
Type
Webcam
Opløsning
2560 x 1440 pixels
Zoom
-
Korttype
-
Tilslutning
USB 2
Video
2K 30 fps
Mål
6,6 x 15,8 x 6,0 cm
Vægt
195 gram
Andet
Mikrofon og højttaler indbygget