Det magnetiske låg er en rigtig god idé!

Dell Pro Webcam WB5023

USB-webkamera med indbygget mikrofon, HDR og autofokus.

af Henrik Ræder Clausen #Kamera #Dell
9.0

Dell Pro Webcam WB5023 er et enkelt og velfungerende webkamera med gode automatiske indstillinger. Det er ikke absolut bedst til alting, men er du ude efter et let betjent webkamera, der bare fungerer, er dette kamera et rigtig godt valg.

Det vigtigste ved dette kamera er egentlig, at det er rigtig nemt at bruge. Det giver gode (eller i hvert fald rimeligt gode) billeder under alle forhold, og den indbyggede mikrofon er god til personligt brug. Det medfølgende program har få, men velvalgte indstillinger. Det er en fordel at montere kameraet på et stativ. Når det er gjort, fungerer det bare.

Billedkvaliteten i god belysning er gennemgående fin. Farverne er lidt til den svage side, men det kan ændres i det tilhørende program. Når du flytter kameraet, kan det tage et par sekunder at justere lys og hvidbalance, men det er bestemt indenfor det rimelige.

I svag belysning bliver farverne noget mindre naturlige. Til gengæld glæder vi os over, at kameraet er godt til at fange detaljer i baggrunden i et svagt belyst rum. HDR-indstillingen giver en tand ekstra i farverne, men automatikken kan give en unaturlig fremhævning af baggrunden.

Den indbyggede mikrofon har en naturlig klang, og holder baggrundsstøj ude af lydbilledet. På op til en meters afstand fanger den stemmer med en nær, personlig klang. På to meters afstand får det en del rumklang med, men resultatet er stadig brugbart.

Med sin dybe, cylindriske form er dette webcam designet anderledes end de fleste. Foden er ret enkel, og skal det sættes over en skærm, er det afhængigt af balance fra kablet for at sidde rigtigt. Det er ikke særlig stabilt, så i praksis er det bedre at montere kameraet på en lille trefod.

En ekstra bonus er en AI-funktion til at fokusere på ansigter. Det kan virke lidt overraskende, at kameraet efter et par sekunder begynder at flytte billedet til den person, der er i midten. Men holder du mange online-møder, er det en smart måde at sikre, at modparten ser dig godt centreret.

Plus / minus:
+ Altid god billedkvalitet
+ Nemt at bruge og justere
+ Fin mikrofon
– Ustabil montering på skærm

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Dette kamera klarer sig godt i alle situationer. Et godt valg for den, der bare vil have ting til at fungere.

Specifikationer

Mærke
Dell
Type
Webkamera med mikrofon
Opløsning
2560 x 1440 pixels (QHD)
Zoom
4 x digital
Tilslutning
USB-2
Mål
9,2 x 4,4 x 4,4 cm
Vægt
155 gram