Tre store LED-lamper på hver enhed viser, om der er forbindelse.

FRITZ!Powerline 1240 AX

Powerline-sættet giver stabil internetforbindelse gennem el-installationerne i dit hus.

af Morten Skeldal Østergaard #Homeplugs #AVM
8.0

FRITZ!Powerline 1240 AX giver en stabil netværksforbindelse gennem elkablerne i dit hjem.

Opsætning af netværk kan godt kræve lidt teknisk indsigt, men med sættet her skal du ikke gøre andet end at koble de to powerline-adaptere til hver sin stikkontakt. Efter få sekunder har de fundet hinanden og er klar til brug. Store, tydelige LED-lys på forsiden af hver adapter viser forbindelsens status.

Den ene adapter skal kobles til din router med det medfølgende netværkskabel. Den anden sætter du i en stikkontakt i det rum, hvor du mangler netværksforbindelse. Der er to netværksporte i bunden af enheden, og den etablerer også sit eget trådløse netværk, så du også kan koble fx en tablet eller telefon på netværket.

Vi koblede to computere til via netværkskabler og satte adapterne i stikkontakter i hver sin ende af huset – 20 meter fra hinanden. Ved at køre det avancerede måleprogram iPerf på begge computere målte vi forbindelsen til en gennemsnitlig overførselshastighed på 185 Mbit/sekund. Det er ikke en overvældende hastighed i forhold til tophastigheden i et moderne trådløst netværk, men på dén afstand og med fire betonvægge og et køkken som forhindringer er det vores erfaring, at en trådløs router slet ikke kan få forbindelse.

Hvis du har flere stikkontakter ved siden af hinanden, kan de brede adaptere komme til at blokere for nabostikket. De to enheder har heller ikke deres egen indbyggede stikkontakt, som vi har set i andre modeller, så du må undvære to stikkontakter i huset, når de er sluttet til.

FRITZ!Powerline 1240 AX er en billig genvej til at få stabil internetforbindelse i et rum, der ligger langt fra din router. Du skal bare være opmærksom på, at de to stik skal være på samme sikringsgruppe. Hvis ikke de er det, bliver forbindelsen meget langsom eller decideret ubrugelig.


+ Skal bare sættes i stikkontakten

+ Etablerer sit eget trådløse netværk

– Ingen indbygget stikkontakt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Powerline-sættet giver stabil internetforbindelse gennem el-installationerne i dit hus.

Specifikationer

Mærke
AVM
Angivet hastighed
1.200 Mbit/sekund
Tilslutninger
2 x Ethernet-stik
Overførselshastighed
185 Mbit/sekund