AVM FRITZ!Powerline 1240E WLAN Set

AVM FRITZ!Powerline 1240E WLAN Set

Hurtigt powerline-sæt med lidt for begrænsede trådløse funktioner.

af Anders Daugaard #Homeplugs #AVM
8.3

Homeplugs eller powerline-adaptere er et smart og enkelt alternativ til at trække netværkskabler gennem huset, hvis du vil koble ekstra udstyr på dit hjemmenetværk. Du skal bruge mindst to adaptere, og du kan sagtens supplere med flere adaptere strategisk placeret i andre rum, hvor det giver mening.

Det er utroligt nemt at installere FRITZ!Powerline 1240E WLAN Set, og i løbet af få minutter har du et velfungerende netværk gennem fra stikontakt til stikkontakt. Det gør det nemt at tilslutte fx computer, fjernsyn, printer, netværksdrev eller andet udstyr, som kan deles på netværket.

FRITZ!Powerline 1240E-sættet består af to adaptere – 1240E og 1000E, der begge har indbygget trådløst n-netværk. Det betyder blandt andet, at du kan få trådløst internet overalt i hjemmet, også hvor signalerne fra din router er svage eller ikke tilgængelige. Desværre har adapterne ikke den nye og hurtige ac-standard indbygget, og det er kun muligt at sende trådløse signaler på én frekvens, nemlig 2,4 GHz.

Gennem el-nettet kan 1240E-adapterne i teorien overføre data med op til 1200 Mbit/s. I den virkelige verden kan du opnå hastigheder på lidt over 200 Mbit/s med 1240E-adaptere. Den lidt langsommere 1000E-adapter trækker hastigheden ned på cirka 140 Mbit/s. Det er udmærket, dog uden for alvor at imponere. Det er ikke med dette sæt, at du får mest for pengene.

Producentens hjemmeside (engelsk).

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Den nemmeste måde at forbedre dit netværk i hjemmet på. Det trækker dog ned, at mulighederne med det trådløse netværk er begrænset.

Specifikationer

Mærke
AVM
Angivet hastighed
1200 Mbit/s
Tilslutninger
Netværkskabel (RJ-45), Wi-Fi 802.11n
Sikkerhed
128-bit AES kryptering
Overførselshastighed
224 Mbit/s (højeste målte hastighed)