Højtaleren er omgivet af et aluminiumsgitter, der føles meget solidt.

Xiaomi Mi Smart Speaker

En flot højtaler til en god pris, men lydkvaliteten kunne være bedre.

af Morten Skeldal Østergaard #Højtalere #Xiaomi
7.4

Xiaomi Mi Smart Speaker er en elegant lille højtaler, der minder en del om højtalere fra Sonos, der koster fem gange så meget.

Den billige kinesiske højtaler har dog langt fra så mange funktioner som minihøjtalerne fra Sonos. Mi Smart Speaker er først og fremmest et alternativ til Googles smarte højtalere, som bruges til styring af Google Assistent og dermed også de internetforbundne ting i dit hjem.

Xiaomi Smart Speaker skal indstilles ved hjælp af en smartphone, men højtaleren har faktisk ikke sin egen app. Du skal i stedet for åbne smart home-app’en Google Home, hvor højtaleren skal oprettes som en enhed lige som fx pærer fra Philips Hue. Det tager et minuts tid, hvis du allerede har indstillet Google Home til brug med andre produkter, ellers må du nok regne med 10-15 minutter.

Vi brugte længere tid på at finde ud, hvordan man parrer højtaleren med telefonen via Bluetooth, men det lykkedes til sidst ved bare at prøve os frem.

Du får ikke verdens bedste lydkvalitet, men til prisen er den faktisk i orden. Højtaleren egner sig fint til at gengive stemmen fra Google Assistent, og da vi bad den spille de seneste nyheder fra radioen, gik oplæseren også klar og tydeligt igennem. Musik er der imod ikke nogen overvældende oplevelse. Vi startede nogle numre fra YouTube Musik, men musikken lød nærmest, som om den blev spillet gennem højtalerne i en bærbar pc.

Mikrofonen virker, som den skal. Selv på flere meters afstand kunne højtaleren forstå vores spørgsmål og kommandoer til Google Assistent. På toppen af højtaleren sidder fire berøringsfølsomme knapper, hvor du kan starte en afspilning, skrue op og ned for musikken og slukke for mikrofonen. Det er praktisk, at lysringen rundt langs toppen lyser rødt, så du kan se, at mikrofonen er afbrudt. For en sikkerheds skyld giver Google Assistent dig også mundtlig besked, om du har slukket eller tændt for mikrofonen, når du trykker på knappen.


+ God pris

+ Elegant design

– Musik lyder ikke så godt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En flot højtaler til en god pris, men lydkvaliteten kunne være bedre.

Specifikationer

Mærke
Xiaomi
Tilslutning
Wi-Fi
Udgangseffekt
12 watt
Vægt
853 g
Mål
13,1 x 10,4 x 15,1 cm