Du kan styre lyden i Sonos Ray med en serie berøringsfølsomme knapper på toppen.

Sonos Ray

En udmærket lille soundbar til en overkommelig pris, men du får bedre lyd, hvis du går efter en lidt dyrere model.

af Morten Skeldal Østergaard #Højtalere #Sonos
8.1

Sonos Ray giver dig bedre lyd til dit tv og virker samtidig sammen med andre højtalere fra Sonos. På den måde kan du lytte til den samme musik i alle husets rum eller flytte afspilningen af musik fra ét rum til et andet, som det passer dig.

Af ydre er Sonos Ray bare en almindelig soundbar til at stille under dit fjernsyn. Den har et enkelt design med afrundede hjørner, og det eneste, der skiller sig ud er det store Sonos-logo i midten.

Når du har koblet højtaleren fysisk til, tager det nogle få minutter at få den til at fungere sammen med Sonos-app’en på din telefon. I vores tilfælde skulle Sonos Ray lige hente en systemopdatering, før den var helt klar til brug. Sonos-app’en virker sammen med et stort udvalg af tjenester til musik og podcasts, så du fx kan afspille musik direkte fra Spotify gennem den.

Vi testede Sonos Ray sammen med et ellers udmærket 55 tommer tv fra Samsung, men soundbaren gav lyden et klart løft i forhold til fjernsynets indbyggede højtalere.  Tale i film er klar og letforståelig, og bassen lægger også en god bund i lyden, når der er brug for lidt ekstra pondus til en action-sekvens. Når det er sagt, så har vi fået meget bedre lyd fra andre tilsvarende højtalere til fjernsynet – blandt andet den lidt større model Sonos Beam. Prisen på Sonos Ray er dog også en del lavere.

Hvis du primært skal bruge en højtaler til at høre musik, kan du få bedre lyd for pengene ved at investere i en dedikeret højtaler til netop dét formål.

Der er huller på bagsiden, så du kan hænge Sonos Ray op på væggen, men så skal du købe et særligt Sonos-beslag til formålet.


+ Enkelt design

+ God pris

– Lever ikke op til lyden fra tilsvarende højtalere

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En udmærket lille soundbar til en overkommelig pris, men du får bedre lyd, hvis du går efter en lidt dyrere model.

Specifikationer

Mærke
Sonos
Tilslutning
Optisk lyd
Vægt
1,95 kg
Mål
55,9 x 9,5 x 7,1 cm