Sonos Beam

Sonos Beam

Sonos Beam er en kompakt soundbar skræddersyet til at levere god musik og fjernsynslyd i små stuer. Begge dele klarer højtaleren glimrende med en fin balance og masser af bund, og så er betjeningen helt enkel.

af Mathias Alsted Lund Flinck #Højtalere #Sonos
9.3

Én højtaler i stuen – mere behøver du ikke, hvis du vil have stor fjernsynslyd og lytte til velspillende musik. Dét er Sonos’ ambition med den nye kompakte højtaler Beam, der på samme tid fungerer som en såkaldt soundbar og en stereohøjtaler.

Lad det være sagt med det samme – Sonos er i stor grad lykkedes med sit projekt. Beam leverer nemlig glimrende lyd, når det gælder musik, hvor du får en fin balance, klarhed og bund i alle de musikgenrer, som jeg har testet med. Queen, Bach og John Mogensen lyder således alle helt udmærket.

Som tv-højtaler får du bulder og brag, når James Bond ruller sig ud på skærmen, og klare, sprøde stemmer under tv-avisen.

Fantastisk betjening med én mangel
Lyden fra Beam er ganske imponerende prisen og størrelsen taget i betragtning, men en af de absolutte forcer er brugervenligheden. Opsætningen kræver, at du slutter Beam på netværket med eller uden kabel, og så kalibrerer du og opsætter højtaleren ved hjælp af et program på telefonen – her bliver du på forbilledlig vis guidet helt i mål.

Derefter kan du fjernstyre Beam fra din telefon, pc eller tablet og lytte til fx internetradio eller streame musik fra en netværksharddisk eller tjenesten Spotify. Tilslutningen til fjernsynet klarer du med et HDMI-kabel, og bruger du HDMI-ARC, som de fleste nye fjernsyn råder over, erstatter Beam fjernsynets højtalere, så du stadig kan bruge din tv-fjernbetjening til at justere på lyden.

Det er svært at være utilfreds med Beam, men skal jeg pege på noget, er det, at det endnu ikke er muligt at stemmestyre højtalere i Danmark. Beam understøtter Amazons digitale assistent Alexa, men det er ikke muligt at få adgang til den i den danske Sonos-udgave – endnu.

 

Kan købes her:

www.hifiklubben.dk

+ Kompakt design
+ Enkel betjening
+ Glimrende lyd
– Digital assistent understøttes ikke i Danmark

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Beam er en komptakt fjernsynshøjtaler med stor lyd og enkel betjening til en fornuftig pris.

Specifikationer

Mærke
Sonos
Tilslutning
HDMI, AirPlay 2.0, WiFi, Optisk Lydadapter
Vægt
2,8 kg
Mål
6,85 x 65,1 x 10 cm