Du kan blandt andet skrue op og ned for lydstyrken med knapper på toppen af Authentic 500.

JBL Authentics 500

Authentics 500 giver dig stor og flot lyd, og der er mange afspilningsmuligheder.

af Morten Skeldal Østergaard #Højtalere #JBL
8.7

Den velvoksne højtaler JBL Authentics 500 giver dig et stort udvalg af måder, du kan bruge den på.

Den indledende opsætning er klaret på et par minutter: Du skal blot hente JBL’s app på din iPhone eller Android-telefon og følge vejledningen på skærmen. Teksten er fint oversat og hele forløbet er pædagogisk opbygget, så du hele tiden ved, hvad du skal gøre.

Du kan afspille fra en computer eller telefon via Bluetooth, men lyden er bedre, hvis du bruger den indbyggede Chromecast-funktion til at få højtaleren til at streame musik direkte fra en musiktjeneste på nettet. Så overføres musikken enten via dit trådløse netværk eller gennem et netværkskabel, som du kan tilslutte på bagsiden af højtaleren. Der er også et minijackstik på bagsiden, så du kan tilslutte fx din computer med et gammeldags analogt signal via et direkte forbundet kabel.

Authentics 500 er perfekt til rockmusik, men den noget bastante bas kan godt virke for voldsom, hvis du i stedet for rock afspiller en podcast, hvor det primært er stemmer, der skal gengives. Lydens egenskaber kan heldigvis finindstilles i app’en, og det fungerer lydmæssigt, som det skal. Vi ville dog gerne have haft mulighed for at gemme forskellige lydprofiler, så man hurtigt kunne skifte til en indstilling, der passer til den type lyd, der afspilles.

Når der er rytmisk musik i højtaleren, kan den uden problemer spille en stue på mindst 30 kvadratmeter op. Den store kasse, som højtaleren er bygget ind i, er hævet et par centimeter ved hjælp af nogle brede fødder, og hvis man løfter højtaleren, kan man se, at det er for at give lidt spillerum til en stor subwoofer, der er ansvarlig for den solide bas i lydbilledet.

Du kan også bruge Authentics helt uden at tilslutte hverken computer eller telefon. Googles digitale assistent er indbygget sammen med en fintfølende mikrofon, så du kan benytte højtaleren på samme måde, som du kan bruge din telefon til fx at spørge Googles assistent om dagens vejr eller trafikforholdene på din sædvanlige vej til arbejdet.


+ Stor og flot lyd

+ Pædagogisk app

– Vi savner lydprofiler

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Authentics 500 giver dig stor og flot lyd, og der er mange afspilningsmuligheder.

Specifikationer

Mærke
JBL
Tilslutning
Wi-Fi, Bluetooth, minijackstik, kabelnetværk (Ethernet)
Udgangseffekt
270 watt
Vægt
7,8 kg
Mål
44,7 x 25,6 x 24 cm
Batteritid
-
Andet
Frekvens: 40Hz - 20kHz