IKEAs nye højtalere fås i to forskellige farveserier.

Ikea Symfonisk Bordlampe

IKEA og Sonos har fremstillet en vellykket krydsning mellem en bordlampe og en højtaler, der kan styres med mobilen.

af Morten Skeldal Østergaard #Højtalere #IKEA
9.1

IKEA fortsætter med at udvide sit sortiment af smart home-produkter. Denne gang har møbelkæden allieret sig med den amerikanske højtalerproducent Sonos for at skabe højtalere under navnet Symfonisk, og det har ikke været nogen dårlig idé. Vi har før testet IKEAs egen Bluetooth-højtaler, som ikke helt kunne måle sig med konkurrenterne, men denne gang er lydkvaliteten på højde med selv dyrere højtalere.

Resultatet af samarbejdet er to forskellige højtalere, som fungerer sammen med Sonos’ musiksystem, der bruges dit trådløse netværk til at sende lyden rundt i huset. Det betyder, at du kan styre afspilningen af musik fra din tablet eller telefon ved hjælp Sonos’ vellykkede app til Android og iOS (iPhone og iPad).

Lydkvaliteten er god i begge højtalere. Den ene kan også bruges om boghylde, og den anden er bygget sammen med en bordlampe, der passer godt sammen med IKEAs andre møbler.

Der er ikke så meget samlearbejde i de to højtalere. I lampen skal du sådan set bare skrue en pære med lille fatning i, og så skal der tilsluttes kabler til strøm og netværk. Til sidst skrues lampeskærmen af glas fast i sin sokkel.

Forbindelsen til dit netværk klares med den gode app fra Sonos. Hvis du har andre højtalere fra Sonos, så kan du vælge mellem dem i app’ens oversigt. Musik kan afspilles både fra internetradio, musiktjenester som Spotify og fra en pc eller netværksharddisk med musikfiler.

Lyden er forbavsende god. Højtalerne har en fyldig og præcis bas, og der er ingen problemer med at spille selv en halvstor stue op. Højtalerlampen leverer en lydkvalitet, der kan måle sig med Sonos’ egne små højtalere, og prisen ligger da også cirka på samme niveau. Den lidt mindre boghyldehøjtaler koster kun 799 kroner.

På lampen kan du styre afspilningen af musikken med et par knapper, og der er også en stor drejeknap til at tænde og slukke for lyset. Hvis du vil dæmpe lyset kan du evt. skrue en af IKEAs egne smarte pærer i, så du også kan styre den med din telefon. Det ville have været oplagt at indbygge en digital assistent, så musikken kunne styres med stemmen, men det må vi desværre undvære.

 


+ God lyd

+ Lav pris

+ Musikken kan styres i flere rum

– Ingen digital assistent

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

IKEA og Sonos har fremstillet en vellykket krydsning mellem en bordlampe og en højtaler, der kan styres med mobilen.

Specifikationer

Mærke
IKEA
Tilslutning
Kabelnetværk