IKEA ENEBY

IKEA ENEBY

IKEAs højtaler leverer ikke HiFi-kvalitet, men du får en god lille højtaler til prisen.

af Morten Skeldal Østergaard #Højtalere #IKEA
7.3

IKEA er måske bedst kendt for møbler og svenske kødboller, men firmaet har de seneste par år udvidet sit sortiment af elektronik til hjemmet. IKEA fremstiller blandt andet to udgaver af sin ENEBY-højtaler, og vi lånte den mindste til test.

Den lille Bluetooth-højtaler tager sig elegant ud, når den står i en reol. Dens forside er beklædt i groft stof med en lettilgængelig volumenknap. Stoffet kan tages af med et snuptag, så du kan se højtalerens enheder. IKEA sælger ikke frontstoffet i løs vægt, så du skal kun tage stoffet af, hvis du vil give ENEBY et lidt mere råt og industrielt udseende.

Størrelsen på ENEBY er tilpasset, så højtaleren kan indgå smertefrit i IKEAs øvrige møbelunivers. Den passer fx perfekt i et kvadratisk hylderum i en KALLAS-reol.

 

Fin til baggrundsmusik

Lyden er ikke i overvældende HiFi-kvalitet. Detaljer i orkestermusik flyder sammen og giver et noget fladt lydbillede. Det er ikke en højtaler, der egner sig til koncentreret musiklytning, men hvis du skal have noget musik kørende i baggrunden, så er ENEBY udmærket. Lydbøger og taleradio klarer højtaleren fint, og der er et minijack-stik på bagsiden, så du også kan tilkoble andre lydkilder, som ikke har Bluetooth.

Traditionen tro, så skal en IKEA-højtaler naturligvis også have et vist saml-selv-element. ENEBY kan ganske vist bruges, som den er leveret fra fabrikken, men der medfølger også et metalhåndtag i pakken. Ved at løsne to skruer med den medfølgende unbrako-nøgle og fjerne et par beslag på højtaleren kan du selv montere håndtaget, så højtaleren er nem at tage med på tur. Til det formål kan det anbefales at købe det tilhørende batteri til 150 kr. Det skal blot monteres i et hulrum i højtalerens bund. Hvis du kun vil bruge højtaleren derhjemme, så findes der også et beslag til at hænge den op på væggen.

Selv om lydkvaliteten i IKEA ENEBY ikke er helt i top, så får du faktisk en udmærket højtaler, når man husker, at den altså kun koster en tiendedel af nogle af de bedre konkurrenter.


+ Kan tages med eller hænges på væggen

+ Rigtig god pris

– Lyden kunne være bedre


Kan købes her:

www.ikea.dk

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

IKEAs højtaler leverer ikke HiFi-kvalitet, men du får en god lille højtaler til prisen.

Specifikationer

Mærke
IKEA
Tilslutning
Bluetooth eller minijack
Udgangseffekt
40 watt
Vægt
1,5 kg
Mål
20 x 20 x 8 cm