Under cirklen i toppen gemmer sig en trådløs oplader til fx telefoner.

Harman/Kardon Citation Oasis DAB

Citation Oasis er en vellykket opdatering af den klassiske clockradio. Den har mange funktioner, som det giver god mening at have ved siden af sengen.

af Morten Skeldal Østergaard #Højtalere #Harman Kardon
9.2

Clockradioen er ikke død. Citation Oasis puster nyt liv i den gamle klassiker ved at være udstyret med digital assistent, trådløs opladning til din telefon og DAB-radio.

Højtalerfirmaet Harman/Kardon har skabt en moderne clockradio, der i det ydre minder en del om de gode, gamle clockradioer med indbygget FM-radio. Udseendet har dog fået et løft med groftvævet stof hele vejen rundt langs kanten. Den uundværlige snooze-knap, der lige giver dig 10 minutter mere i drømmeland, sidder der stadig, og så er der også et felt på toppen, hvor du kan lægge din telefon, så den lades trådløst op, mens du sover.

I stedet for FM får du den digitale efterfølger DAB-radio. Lyden fra kanalerne på DAB står skarpt og flot – helt uden skratten, og højtaleren i Citation Oasis har en forbavsende god og fyldig lyd i forhold til størrelsen.

Du kan tale til Citation Oasis via Google Assistent, som er installeret. Så kan du fx bede om at få slukket lyset i soveværelset, hvis du har smartpærer siddende i dine lamper. Betjeningen via Google-assistenten fungerer lige så upåklageligt som i Googles egne højtalere, og vi havde næsten ingen problemer med, at den ikke forstod, hvad der blev sagt. Du kan også indstille alarmer ved hjælp af stemmestyring og bestemme om, du vil vækkes til lyden fra en DAB-kanal. Hvis du ikke bryder dig om, at Google lytter med i soveværelset, sidder der i øvrigt en skydeknap på bagsiden, som afbryder mikrofonen.

En kærkommen genganger fra den klassiske clockradio er lågen i bunden, hvor du kan sætte et batteri i. Hvis strømmen går, kan batteriet holde clockradioen kørende, indtil du skal op. Så er der ingen undskyldninger for at komme for sent op.

 


+ Oplader telefonen trådløst

+ God lyd

+ Google Assistent er indbygget

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Citation Oasis er en vellykket opdatering af den klassiske clockradio. Den har mange funktioner, som det giver god mening at have ved siden af sengen.

Specifikationer

Mærke
Harman Kardon
Tilslutning
Chromecast, USB
Vægt
1,2 kg
Mål
21,8 x 6,6 x 14,8 cm