En serie LED-lamper i øverst på forsiden viser, om højtaleren lytter til dine ordrer.

Harman Kardon Citation 100

Citation 100 er en fin lille højtaler, men hvis du ikke har brug den indbyggede digitale assistent, så kan du få bedre højtalere til prisen.

af Morten Skeldal Østergaard #Højtalere #Harman Kardon
8.1

Google er ikke alene om at producere højtalere med sin stemmestyrede digitale assistent, Google Assistent, indbygget. Samsung-dattterselskabet, Harman Kardon har lanceret en hel serie af højtalere med Google Assistent.

Modellen, vi har testet her, hedder Citation 100, og er en af de mindste i serien.

Citation 100 kan bruges som en almindelig Bluetooth-højtaler, hvor du søger efter den og opretter kontakt via Bluetooth-indstillingerne i din telefon. Det er først, når du bruger Googles Home-app til at kommunikere med højtaleren, at du kan indstille og bruge Google Assistent. Assistent kan fx bruges til at starte Netflix-serier på dit smart-tv eller sætte en alarm, hvis du lige har sat noget i ovnen. Du kan læse om vores erfaringer med Assistent i vores test af Google Home Mini i Testzonen på vores hjemmeside.

Selve højtaleren skaber ikke en gennemført fornemmelse af 360 graders lyd som fx konkurrenten Ultimate Ears Megaboom 3, men lyden står klart i mellemtonen. Det er en højtaler, der vil være fin til lidt baggrundmusik og måske lytning af lydbøger, men hvis ikke du har tænkt dig at bruge den indbyggede Google Assistent eller Citation 100’s mulighed for tilkobling med andre Harmon Kardon-højtalere, så findes der bedre alternativer i samme prisklasse.

Designet og kontruktionen virker ikke helt så eksklusivt som på lignende cylinderhøjtalere. Stofbeklædningen når fx ikke hele vejen rundt, men afbrydes af et bart stykke i begge sider. Betjeningen er heller ikke helt i top. Højtaleren styres af berøringsfølsomme knapper i toppen, men det er svært at fornemme, hvornår den har opfattet et tryk, så man kommer nemt til at trykke flere gange.


+ Google Assistent indbygget

– Besværlig betjening

– Designet halter lidt


Find laveste pris:

www.pricerunner.dk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Citation 100 er en fin lille højtaler, men hvis du ikke har brug den indbyggede digitale assistent, så kan du få bedre højtalere til prisen.

Specifikationer

Mærke
Harman Kardon
Tilslutning
Bluetooth og WiFi
Udgangseffekt
50 watt
Vægt
2,7 kg
Mål
27,5 x 17,2 x 16,3 cm