Den høje basenhed Har en effekt på hele 120 watt. Det kan mærkes!

Creative Labs Creative Stage 360

Creative Stage 360 giver ægte rumlig lyd og masser af lydstyrke.

af Henrik Ræder Clausen #Højtalere #Creative
8.8

Dette kraftfulde højtalersæt giver en flot tredimensionel lydoplevelse i nyere film og spil. Det kan spille rigtig højt, og giver en medrivende lydoplevelse. Tilslutningen er lidt speciel, men når alt er samlet, giver det en fin oplevelse til en fornuftig pris.

Creative Stage 360 ligner almindelige 2.1 lydsystemer med to højtalere og en subwoofer. Men indbygget i systemet er et stykke akustisk “magi”, der giver en rumlig oplevelse fra blot to højtalere. Og det fungerer: Med film og spil, der bruger Dolby Atmos, er der højde og dybde i lydbilledet, langt ud over et almindeligt højtalersæt. Det er ikke surround, og man skal sidde ret tæt på sættet for at få den fulde oplevelse.

Sættet fungerer også godt til almindelige lydkilder i stereo fra fx YouTube og Spotify. Stereoperspektivet er godt, og basenheden giver en solid bund i musikken. Og så kan det spille højt! Den samlede effekt er 240 watt, så man skal huske at tage hensyn til naboerne. Klarheden har dog tendens til at gå tabt, når der skrues op for volumen.

For at få fuldt udbytte af 3D-lyden skal Stage 360 forbindes til computeren via HDMI. Med en HDMI-udgang kan billedet leveres videre til skærmen, mens højtalersystemet tager sig af lyden. Det tager nogle sekunder at tænde for systemet og få Windows til at opdage lydenheden. Derefter fungerer det upåklageligt.

Den lille fjernbetjening, der følger, styrer volumen, basstyrke og kraften af 3D-effekt. Tilslutter man en telefon via Bluetooth, kan man også styre afspilning af fx YouTube-video via fjernbetjeningen. Sættet har også optisk indgang, men ikke USB-indgang eller port til analogt kabel.

3D-virkningen er mest præcis og overbevisende, når man sidder tæt på. Det gør også, at det største udbytte af Dolby Atmos-systemet er i handlingsprægede spil, hvor den rumlige lyd giver en meget direkte oplevelse af, hvad der sker rundt omkring.


+ Ægte tredimensionel lyd
+ Masser af kraft
+ Fin fjernbetjening
– Usædvanlig kabling

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Creative Stage 360 giver ægte rumlig lyd og masser af lydstyrke.

Specifikationer

Mærke
Creative
Tilslutning
HDMI / Bluetooth ( optisk
Udgangseffekt
240 watt
Vægt
1,8 kilo / 3,2 kilo (basenhed)
Mål
56,5 x 7,5 x 8,8 cm / 42,2 x 11,5 x 25,0 cm (basenhed)
Andet
Dolby Atmos