Ørekopperne er så store, at de omslutter ørerne helt med den bløde polstring.

Sony WH-1000XM5

Lydkvaliteten er udsøgt i Sonys headset, og det lukker effektivt generende lyde ude.

af Morten Skeldal Østergaard #Høretelefoner og headsets #Sony
9.1

Hvis du går op i vellyd og er lidt ligeglad med prisen, så er Sony WH-100XM5 nok lige et headset for dig.

Den gode lyd er i højsædet her. Uanset om vi lyttede til podcasts eller musik, blev vi mødt af et dynamisk og storslået lydbillede, hvor du nærmest kan “se”, hvor instrumenterne befinder sig i lokalet, hvis du lukker øjnene.

Den aktive støjreduktion dæmper effektivt lyde udefra ved at sende et lydmønster, der neutraliserer fx lyden af en flymotor, men ørekopperne er faktisk så godt polstrede, at de i sig selv lukker lyde ret godt ude. Resultatet er nærmest total stilhed, når du har slået støjreduktionen til og skruet ned for musikken.

Knapperne til at tænde, slukke og skrue op og ned for lyden sidder på venstre ørekop, og de er så smalle, at de er lidt ubehagelige at trykke ned. Den øvrige betjening sker ved at berøre ørekopperne på forskellige måder, og det er desværre ikke så nemt at finde ud af uden hjælp. Der er ingen tegn eller mærker til at hjælpe dig på vej, så du må selv prøve dig frem eller finde brugervejledningen på nettet, for der følger ikke en med i æsken. Sammenkoblingen af headset og telefon sker nærmest af sig selv – i hvert fald hvis du har en Android-telefon. Vi holdt blot power-knappen på headsettet nede, og så spurgte telefonen helt automatisk, om vi ville forbinde de to.

Headsettets byggekvalitet er, som man kan forvente i dette prisleje: Alt er solidt og lækkert, og det er nemt at indstille størrelsen, så den passer til hovedet. Du skal bare skubbe ørekopperne op mod bøjlen, så forsvinder en del af stangen, der holder dem, op i bøjlen.

Der følger et flot stofbelagt etui med headsettet. Sony WH-100XM5 kan ikke klappes sammen, så etuiet er blevet ret stort for at få plads til det hele.


+ Fin aktiv støjreduktion

+ Flot lyd

– Dårlige knapper

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Lydkvaliteten er udsøgt i Sonys headset, og det lukker effektivt generende lyde ude.

Specifikationer

Mærke
Sony
Frekvensområde
20 Hz to 40 kHz
Batteritid
Op til 30 timer
Tilslutning
Bluetooth
Vægt
249 g