Hovedtelefonerne lades op via et USB-C-stik under den ene ørekop.

Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4 har en flot og detaljeret lyd, og støjdæmpningen er særdeles effektiv.

af Morten Skeldal Østergaard #Høretelefoner og headsets #Sony
8.8

Sonys nye hovedtelefoner leverer udsøgt vellyd og effektiv støjreducering af baggrundslyde. Hos Sony virker det som om ingeniørerne har større magt end i andre store elektronikfirmaer. I hvert fald bliver funktionalitet og tekniske detaljer vægtet højere end brugervenlighed, og det fokus smitter også ofte af på Sonys navngivning af nye produkter. De nye hovedtelefoner er blevet døbt WH-1000XM4.

Lyden er flot og velafbalanceret i WH-1000XM4, men du kan ikke skrue særlig højt op, når du lytter via Bluetooth-forbindelsen. Det er lidt ærgerligt, for det er jo nok den foretrukne forbindelse, når man køber et sæt trådløse hovedtelefoner. Når vi brugte det medfølgende kabel, kunne vi give lyden den ekstra volumen, vi savnede.

Støjreduceringen er virkelig effektiv. Vi testede WH-1000ZM4 ved et åbent vindue ud mod en stor byggeplads, og hovedtelefonerne dæmpede lyden fra kraner og lastbiler til en svag hvislen. Når du lytter via Bluetooth, sætter hovedtelefonerne automatisk musikken på pause, når du tager dem af. Det er ret smart.

Der hører en smartphone-app til hovedtelefonerne. Den er fyldt med funktioner — nogle mere brugbare end andre. En af de mest eksotiske funktioner er muligheden for at tilpasse hovedtelefonernes lyd til dit øres fysiske form. Ved at tage et billede af begge dine ører analyserer app’en sig frem til de optimale indstillinger. Det tager et halvt minuts tid, før analysen er færdig, og vi kunne altså ikke høre forskel på lyden før og efter analysen. Men det giver da altid en rar fornemmelse i maven, at man har gjort sit yderste for at optimere lyden.

WH-1000XM4 er ikke billige, men hvis du har brug for et par hovedtelefoner, der klarer sig lige fint sammen med telefonen og pc’en, og hvis du ikke har behov for at skrue voldsomt højt op for lyden, så er Sonys hovedtelefoner noget af det bedste, du kan få i denne prisklasse.


+ Flot lyd

+ God støjreducering

– Spiller ikke så højt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Sony WH-1000XM4 har en flot og detaljeret lyd, og støjdæmpningen er særdeles effektiv.

Specifikationer

Mærke
Sony