Silikonedutterne, der skal ind i øret, kan udskiftes med større eller mindre udgaver, som følger med.

Sony WF-1000XM5

Sonys headset imponerer især med evnen til lukke andre lyde ude, når det opfanger din stemme i telefonopkald.

af Morten Skeldal Østergaard #Høretelefoner og headsets #Sony
8.9

Sonys headset WF-1000XM5 leverer flot lyd fra din telefon eller pc via Bluetooth og holder samtidig uønskede lyde ude af dine ører.

De to små ørepropper kan næsten ikke ses, når du har sat dem i ørerne, men lyden er stor og detaljeret med en dejlig rund bas som fundament. Vi har før prøvet headsets med tilsvarende lydkvalitet, men i WF-1000XM5 blev vi overrumplede over, hvor god lyden var fra de indbyggede mikrofoner, der opfanger din stemme. Vi optog lyden fra mikrofonen, og det lød næsten som om, at vi havde brugt et headset med en mikrofon foran munden i stedet for Sonys løsning, der opfanger lyden af din stemme som små vibrationer gennem dit kranie. Støjreduktionen i mikrofonen er også ekstremt effektiv, og den lukkede helt ned for lyden af både et kørende tog og en snurrende varmepumpe under vores testopkald.

Ladeæsken er ikke den mest overbevisende, vi har set. Den er konstrueret i noget tyndt plastik, der giver sig en smule, når man trykker på det.

Vi brugte WF-1000XM5 i omkring syv timer, før det var tid til at oplade ørepropperne i æsken igen. Æskens indbyggede batteri gør dig uafhængig af en stikkontakt med op til 24 timers lytning.

Du kan bruge Sonys mobil-app til at finindstille lyden. Det fremgår ikke så tydeligt af den lille manual, at man bør hente app’en, og det er ærgerligt, for den giver gode muligheder for at skræddersy lyden til din smag.


+ Flot lyd

+ Effektiv støjreduktion i mikrofonen

– Ladeæsken holder ikke kvalitetsniveauet

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Sonys headset imponerer især med evnen til lukke andre lyde ude, når det opfanger din stemme i telefonopkald.

Specifikationer

Mærke
Sony
Frekvensområde
20-20.000 Hz
Batteritid
Op til 24 timer inkl. strøm fra ladeæsken
Tilslutning
Bluetooth 5,3
Vægt
5,9 g pr. stk.