Den lille USB-enhed giver en god Bluetooth-forbindelse til headsettet.

Jabra Evolve2 Buds

Jabra Evolve2 Buds giver fin lydkvalitet til samtaler på både pc og telefon.

af Morten Skeldal Østergaard #Høretelefoner og headsets #Jabra
9.0

Den type headsets, som skal ind i øret, er sjældent beregnet til brug ved computeren, men Evolve2 Buds fra Jabra er en undtagelse. Der følger nemlig en USB-adapter med til pc’en, og så snart den er sat i en ledig USB-port, er der lyd igennem til headsettet.

Lydkvaliteten i Evolve 2 Buds er klart bedre ved samtaler end ved afspilning af musik. Der kan rettes lidt op på det ved at finindstille lyden med Jabras app på din telefon, hvor der er flere lydprofiler at vælge imellem, men gengivelse af stemmer i samtaler eller podcasts er helt klart det bedste ved Evolve2 Buds.

Mikrofonen i headsettet er god til at lukke udefrakommende støj ude. Mikrofonen er sjældent den stærkeste side ved et headset, der skal ind i ørene, men Evolve2 er et af de bedste, vi har prøvet i den kategori. Det var særlig tydeligt, at da vi sendte en testperson ud i det fri med headsettet på en blæsende dag. Her var lyden klart bedre end med den indbyggede mikrofon i telefonen, og eftersom Evolve2 Buds tåler både støv og vand og har en sammenlagt batteritid på cirka 33 timer, når man tæller ladeæskens batteri med, er det oplagt at tage headsettet med ud.

Lyden i Evolve2 Buds kan styres, uden at du behøver at tage telefonen op af lommen eller røre ved musen på pc’en. Der sidder knapper på hver øreprop, og et tryk på den venstre starter og stopper fx afspilningen. Højre knap styrer funktionerne under samtaler, så du blandt andet kan lukke for lyden fra den indbyggede mikrofon.

Selv om din computer har indbygget Bluetooth, kan det alligevel være en god idé at sætte den lille Bluetooth-enhed i en USB-port på pc’en. For det første er det nemmere at få forbindelse til headsettet på den måde, og for det andet giver det sandsynligvis en bedre trådløs forbindelse. Jabras USB-enhed bruger Bluetooth 5.2, der bruger mindre strøm end tidligere versioner. Samtidig kan det også forbedre lyden takket være de codecs, som bruges. Et codec er software, der komprimerer de lyddata, der sendes til headsettet, så den begrænsede båndbredde udnyttes bedst muligt. Lyden via Jabras USB-adapter var klarere end via den indbyggede Bluetooth i vores ældre testcomputer, hvor fx S-lyde i tale har en tendens til lyde hvislende. På telefonen klares forbindelsen bare med de almindelige Bluetooth-indstilinger.


+ Nem tilslutning til pc’en

+ Tåler støv og vand

– Ikke så gode til musik

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Jabra Evolve2 Buds giver fin lydkvalitet til samtaler på både pc og telefon.

Specifikationer

Mærke
Jabra
Frekvensområde
20Hz - 20000 Hz
Batteritid
33 timer
Tilslutning
Bluetooth 5.2
Vægt
2 x 5,4 gram