Drevet er tilsyneladende udformet med inspiration fra en industriel container.

Western Digital WD Black P50

Dette drev slår alle rekorder, men det kræver særlig hardware, så for de fleste er det skudt over målet.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Western Digital (WD)
9.4

Hvis hastighed er vigtigere end masser af lagerplads, når du skal købe dit næste eksterne drev til pc’en, så bare læs videre her. Der er nemlig skruet helt op for dataoverførslen i Western Digitals lille hurtigløber, WD Black P50.

Vi målte læse- og skrivehastigheder på op til 804 megabytes i sekundet. Det er sådan cirka, hvad en hel spillefilm fylder i komprimeret form. Den måling gør også WD-Black P50 til det hurtigste eksterne drev, vi nogensinde har testet. Vi elsker den slags rekorder! Og her må vi lige komme med en lille erkendelse: Vores test-pc er faktisk ikke engang hurtig nok til at udnytte drevet fuldt ud. P50 bruger nemlig den allernyeste og hurtigste standard til overførsel via USB. Den hedder USB 3.2 generation 2×2. Vores USB-port er “kun” USB 3.2 generation 2, og den har halvt så stor teoretisk overførselshastighed som generation 2×2.

P50 er kapslet ind i en stærk, sort metalskal. Drevet udvikler en del varme, når det bliver hårdt belastet, og WD har været nødt til at lave små køleriller i bunden. De giver en smule efter, når man trykker på dem, men ellers er indtrykket, at drevet kan holde til lidt af hvert.

Med den høje hastighed følger også en høj pris. For de samme penge kan du få en gammeldags harddisk på fire terabytes — altså otte gange så meget plads.


+ Vanvittig høj hastighed

+ Bruger allernyeste standard

– Dyrt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Dette drev slår alle rekorder, men det kræver særlig hardware, så for de fleste er det skudt over målet.

Specifikationer

Mærke
Western Digital (WD)
Type
Ekstern SSD
Kapacitet
500 gigabytes
Tilslutning
USB C eller A 3.2 gen. 2x2
Pris pr. gigabyte
1,95 kroner
Størrelse
118 x 62 x 14 mm