Drevet er lille og vejer kun 27 gram, så det er nemt at tage med i lommen.

Western Digital WD Elements SE SSD, 480 gigabytes

Dette drev er lige sagen, hvis din pc kun har USB 3.0. Til nyere porte findes der bedre drev.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Western Digital (WD)
7.9

Hvis du kun har den gamle, velkendte USB 3.0-port i din pc, så er dette Western Digital-drev på 480 gigabytes lavet til dig. Drevet kan nemlig alligevel ikke udnytte nyere USB-standarders højere overførselshastigheder.

I dag har USB 3.0 skiftet navn til USB 3.2 Gen. 1, men teknologien er den samme. Vi satte WD Elements SE i en ledig port på vores test-pc og målte en overførselshastighed på 450 megabytes i sekundet. Det er faktisk bedre end Western Digitals eget løfte på 400 megabytes pr. sekund, og det svarer til, at det tager et par sekunder at overføre en video i spillefilmslængde.

Resultatet blegner dog lidt i forhold til andre drev, vi har testet med den nyere USB 3.2 Gen. 2-standard i form af en USB-C-port. Her har vi været oppe på over 800 megabytes pr. sekund på et drev til cirka samme pris pr. gigabyte som WD Elements SE.

Drevet fra Western Digital er fladt og meget let, og du kan nærmest have det med i en velvoksen tegnebog. Den ydre skal er fremstillet i noget lidt spinkelt plastik, som giver en mærkelig, hul lyd, hvis du knipser lidt til det. Det virker dog ikke, som om drevet er i fare for at gå i stykker ved almindelig brug.

WD Elements er helt lydløst og bliver ikke varmt under brug. Der gemmer sig ingen krypterings- eller backup-programmer på drevet, så det er så enkelt, som det kan være.


+ Drevet holder, hvad det lover

+ Fladt og let

– Ikke så hurtigt

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Dette drev er lige sagen, hvis din pc kun har USB 3.0. Til nyere porte findes der bedre drev.

Specifikationer

Mærke
Western Digital (WD)
Type
Eksternt drev
Kapacitet
480 gigabytes
Tilslutning
USB 3.2 Gen. 1
Pris pr. gigabyte
2,06 kroner
Størrelse
65 x 65 x 9 mm