SSD-drevet har samme størrelse som de 2,5 tommer harddiske, der bruges i bærbare pc'er.

Western Digital WD Blue 3D NAND SATA SSD

WD Blue 3D Nand er en billig opgradering, der sætter fart på din gamle pc.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Western Digital (WD)
8.9

En af de stærkeste opgraderinger, du kan give din aldrende pc, er at udskifte den gamle mekaniske harddisk med et SSD-drev.

SSD-drevet er ikke bare meget hurtigere end en harddisk; det er også lydløst, det bruger mindre strøm, det bliver ikke varmt og så kan det tåle en hårdere medfart.

WD Blue er firmaet Western Digitals budgetmærke inden for harddiske, og her får du forholdsvis meget plads for pengene.

Versionen af WD Blue-drevet med 4 terabytes koster cirka fire gange så meget som udgaven med 1 terabyte. Der er altså ikke så store udsving i prisen pr. gigabyte i serien af WD Blue SSD-drev, så du kan bare købe den lagerplads, der passer til dit behov.

Drevet bruger den samme SATA-tilslutning som en almindelig harddisk, så udskiftningen er enkel. Hvis du vil erstatte en gammel harddisk og beholde indholdet, må du dog først klone harddisken til den nye SSD.

På en stationær pc er der muligvis plads til, at du kan sætte dit drev i en ledig bås og koble det til pc’en uden videre. På en bærbar må du købe et kabel, så du kan koble drevet til en USB-port og foretage kloningen, inden du foretager udskiftningen af det gamle drev. Her er det lidt ærgerligt, at det ellers gode kloningsprogram, som du kan hente gratis på Western Digitals hjemmeside, kræver, at din eksisterende harddisk også er fra Western Digital. Heldigvis findes der fine, gratis programmer, der kan bruges til operationen.

Vi målte fine hastigheder fra WD Blue-SSD’en. Drevet læste 548 megabytes i sekundet og nåede en skrivehastighed på 522 megabytes pr. sekund. Testen blev foretaget med et særligt testprogram under optimale forhold, så i praksis vil det gå noget langsommere, men det er under alle omstændigheder en fin overførselshastighed for et drev i denne prisklasse.

 


+ God pris

+ Udmærket hastighed

– Kloningsprogram med begrænsninger

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

WD Blue 3D Nand er en billig opgradering, der sætter fart på din gamle pc.

Specifikationer

Mærke
Western Digital (WD)
Type
SSD
Kapacitet
1 terabytes
Tilslutning
SATA
Pris pr. gigabyte
79 øre
Størrelse
2,5 tommer