Den lille lysdiode i nederste venstre hjørne viser, når harddisken er i brug.

Western Digital WD Black P10

Her får du en solid, ekstern harddisk med masser af plads til en indbydende pris.

af Morten Skeldal Østergaard #Harddisk #Western Digital (WD)
8.6

Uanset om du er løbet tør for plads på din bærbare pc eller bare har brug for masser af plads til backup af dine vigtigste filer, så står Western Digitals Black P10 klar med en hjælpende hånd.

P10 er en lille, ekstern harddisk, som bare skal forbindes til pc’en med det korte USB-kabel, der følger med i pakken. Designet har lånt inspiration fra store fragtcontainere, og harddiskens ydre er særdeles robust.

Det tog os ti sekunder at flytte en mappe med 1 gigabyte billeder og små videoklip, og den gennemsnitlige overførselshastighed fra flere forskellige målinger lå på 104 megabytes i sekundet. Det er ikke så imponerende, hvis vi sammenligner med overførselshastighederne til eksterne SSD-drev, hvor der kan overføres fire gange så mange data på samme tid, men det er hurtigere end langt de fleste eksterne mekaniske harddiske, som det trods alt er mest fair at sammenligne med.

De gode gammeldags, mekaniske harddisk er ikke helt uddøde endnu. Selv om de lydløse og lynhurtige SSD’er slår harddisken på stort set alle punkter, får du stadig meget mere plads for pengene med en klassisk harddisk. I sammenligning med den seneste eksterne SSD vi har testet, får du omtrent otte gange så meget plads for den samme pris med P10.

Drevet fås med 2, 4 eller 5 terabytes, men det er i udgaven med 4 terabytes, du får mest plads for pengene.


+ Masser af plads for pengene

+ Robust

– Er ikke så hurtig som SSD’er


 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Her får du en solid, ekstern harddisk med masser af plads til en indbydende pris.

Specifikationer

Mærke
Western Digital (WD)
Type
Ekstern harddisk
Kapacitet
4 terabytes
Tilslutning
USB
Pris pr. gigabyte
22,5 øre
Størrelse
11,8 x 8,8 x 2,1 cm
Andet
Vægt: 230 gram