Test af WD My Cloud Home

Western Digital My Cloud Home

Western Digital har lavet en brugervenlig hjemmeserver i flot design.

af SLO #Harddisk #Western Digital (WD)
7.0

Hjemmeservere, eller NAS’er, er ofte en smule store og lidt klodsede. Western Digital har med My Cloud Home lavet en sky-løsning til hjemmet i en lille boks, der er kompakt og flot at se på.
Western Digital My Cloud er delvis backup af dine filer på både smartphone og pc, og en central lagerenhed, der gør det muligt at tilgå dine filer overalt. Du har to terabyte til rådighed.

Hurtig opsætning og flot brugerflade

Det går afsindigt hurtigt at installere My Cloud Home. De to medfølgende kabler: Et strøm- og et netkabel skal sættes i stikkontakt og router. Derefter skal du blot tilgå hjemmesiden mycloud.com/hello, hvorefter enheden selv registreres og du kan oprette en bruger.

Det tog mig under tre minutter, så var jeg kørende.

 

Test af WD My Cloud Home
Brugerfladen er overskuelig og nem at finde rundt i på både pc og smartphone.

Du kan herefter hente app’en My Cloud Home til din smartphone. Appen lader dig både uploade separate filer, eller tage backup af hele din telefon løbende.
Brugerfladen til både app og på pc er moderne og brugervenlig, når man sammenligner med nogle af konkurrenterne, hvis brugerflade ligner noget fra 90’erne.
Du kan både sætte WD Mycloud Home op til at sikkerhedskopiere hele din Dropbox, Google Drive eller sætte den op som medieserver via softwaren Plex.

Laaaaangsom overførsel

Når det kommer til overførsel af filer, går det nemt, men en smule langsomt. Jeg målte 33 mb/sekund i både læse- og skrivehastighed i programmet CrystalDiskMark, hvilket er en anelse skuffende. Jeg havde håbet på det dobbelte.

Test af WD My Cloud Home
Jeg havde gerne set dobbelt så hurtige hastigheder på WD My Cloud Home.

Overfører jeg flere tusinde småfiler manuelt i Windows, sker der med en gennemsnitlig overførselshastighed på omkring 20 mb/sekund, hvilket ej heller er imponerende.
Det er formentlig nok for de fleste hverdagsbrugere, men når man sammenligner med konkurrenterne er det næppe noget at fremhæve positivt.

Find den beste pris på Western Digital My Cloud her:
Pricerunner

+ Nem opsætning
+ Moderne og overskuelig brugerflade
– Langsom overførsel

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Alt spiller på WD My Cloud Home, bortset fra overførselshastigheden, der er lidt for langsom.

Specifikationer

Mærke
Western Digital (WD)
Kapacitet
2 terabyte
Tilslutning
USB, Ethernet-kabel
Pris pr. gigabyte
0,6 kroner
Størrelse
17,5 x 5,3 x 14 cm